F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

McLaren: Προβληματισμός για 2016, αναβαθμίσεις στο Silverstone!

Η McLaren παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι τα προβλήματα που υπάρχουν με τον κινητήρα θα επηρεάσουν και το 2016. Από την πλευρά της η Honda αποκάλυψε πως στον εντός έδρας αγώνα στο Silverstone θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στον κινητήρα.

F1 Hellenic Fan Club - McLaren: Προβληματισμός για 2016, αναβαθμίσεις στο Silverstone!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είπε πως τα προβλήματα με τον κινητήρα της Honda θα επηρεάσουν πιθανότατα και το 2016. Ανέφερε επίσης ότι πολλές φορές οι άνθρωποι στο Woking, βάση της Βρετανικής ομάδας, αλλάζουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να βοηθήσουν τους Ιάπωνες στο τομέα της αξιοπιστίας αφήνοντας πίσω την απόδοση.
"Δεν είμαι σίγουρος αν η υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την επόμενη χρονιά, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι τότε ναι, θα γίνει. Έχουμε χάσει πολύτιμα χιλιόμετρα, ιδίως τον χειμώνα, αλλά και στους αγώνες. Κάθε γύρος που χάνεται μεγαλώνει το μειονέκτημά μας σε σχέση με τους άλλους. Κάποιες φορές αλλάζουμε το πρόγραμμά μας ώστε να δουλέψουμε πάνω στη βελτίωση της αξιοπιστίας αφήνοντας στην άκρη την απόδοση", ανέφερε ο Γάλλος.
Ο νέος πρόεδρος της Honda, Takahiro Hachigo, βρέθηκε στην Αυστρία το τριήμερο του Αυστριακού Grand Prix, για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ανθρώπων του. Σίγουρα το αποτέλεσμα, διπλή εγκατάλειψη, δεν τον χαροποίησε, ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda όμως, Yasuhisa Arai, δήλωσε ότι ό,τι έγινε στη Red Bull Ring δε θα επηρεάσει το μέλλον της εταιρείας στην F1.
"Δε δέχθηκα κάποιο σχόλιο από τον νέο CEO ο οποίος πάντα σέβεται την προσφορά μας στην F1. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να προσπαθεί να φτάσει στη νίκη στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αλλά και του χρόνου. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας σκληρά. Δεν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας, παραμένουμε στην F1 και στο μέλλον", δήλωσε ο Ιάπωνας.
Όσον αφορά τώρα τις αναβαθμίσεις που έλαβαν χώρα στη McLaren-Honda πριν και κατά της διάρκεια του τελευταίου αγώνα στο Spielberg, οι Βρετανοί κι οι Ιάπωνες άλλαξαν πολλά εξαρτήματα, ξεπερνώντας τα όρια των κανονισμών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να δεχθεί βαρύτατες ποινές, αλλά και πάλι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον κινητήρα. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι στο Woking και στη Sakura είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια καθώς υπάρχουν νέες αναβαθμίσεις που ετοιμάζονται. Η McLaren έχει ήδη παρουσιάσει το νέο αεροδυναμικό κομμάτι και η Honda, σύμφωνα με τον Arai, ετοιμάζει άλλη μια αναβάθμιση στον κινητήρα της. Οι Ιάπωνες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει 2 tokens προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας. Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να το έχουν καταφέρει, αλλά στο Silverstone, όπως λέει ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιαπωνικής εταιρίας, θα υπάρχουν κι άλλες αναβαθμίσεις στον κινητήρα.
"Γνωρίζουμε πως εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα με την αξιοπιστία. Προτεραιότητά μας είναι σε κάθε αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα . Θα είμαστε έτοιμοι για το Grand Prix του Silverstone κι επίσης θα έχουμε και κάποιες αναβαθμίσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά.


Άγγελος Φραντζής | 26-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More