F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η Imola ενδιαφέρεται για το Ιταλικό Grand Prix!

Η Imola έχει αρχίσει συζητήσεις με το "Μεγάλο αφεντικό" της Formula 1, Bernie Ecclestone, να αναλάβει το Ιταλικό Grand Prix, αν η Monza δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ένα νέο συμβόλαιο για το 2017!

F1 Hellenic Fan Club - Η Imola ενδιαφέρεται για το Ιταλικό Grand Prix!

Ο δήμαρχος της Imola, Daniele Manca, συναντήθηκε με τον Ecclestone στο Λονδίνο τη Δευτέρα, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο η πίστα να διοργανώσει ένα Grand Prix ξανά. Η Imola έχει να φιλοξενήσει αγώνα F1 από το 2006, όταν και διοργάνωσε για τελευταία φορά το San Marino Grand Prix, προκειμένου να γίνουν έργα ανακαίνισης το 2007.

Αμφιβολίες για τη Monza
Οι υπεύθυνοι της Monza συναντήθηκαν με τον Ecclestone στο Μονακό τον περασμένο μήνα, για να προσπαθήσουν να προωθήσουν μια συμφωνία, αλλά έχει ξεκαθαριστεί ότι οι συζητήσεις δε θα συνεχιστούν έως ότου το οικονομικό σκέλος αποσαφηνιστεί.

Ο Ecclestone έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι θέλει η Monza να πληρώσει το ίδιο με τις άλλες Ευρωπαϊκές πίστες που φιλοξενούν τους αγώνες της Formula 1, μετά από τη λήξη του τρέχοντος συμβαλαίου που λήγει τον επόμενο χρόνο. Η προοπτική του να χαθεί το Ιταλικό Grand Prix έχει προκαλέσει έντονη κριτική κι αντιδράσεις στις τάξεις των Tifosi. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι ιθύνοντες της Imola, προθυμοποιήθηκαν να πιέσουν για να δώσουν αυτοί τη λύση που θα κρατήσει το Ιταλικό Grand Prix στο καλεντάρι της F1.

Η  Imola δηλώνει έτοιμη.
Στη συνάντηση με τον Ecclestone για την υποψηφιότητα της Imola συμμετείχαν επίσης ο Uberto ​​Selvatico Estense, πρόεδρος της Formula Imola, κι ο Stefano Manara, πρόεδρος της CON.AMI.
Σε δηλώσεις του ο Manca είπε: «Θέλαμε να δείξουμε στον Ecclestone πόσο πρόθυμοι είμαστε ώστε η Imola να διοργανώσει ξανά αγώνες της Formula 1 κι επίσης κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να παραμείνει το Grand Prix στην Ιταλία.» Και συμπλήρωσε: «Παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την επανενεργοποίηση της πίστας γι' αγώνες της Formula 1, το οποίο περιγράφει τις επενδύσεις που έχουμε κάνει και τι σκοπεύουμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια με την υποδομή μας

Η συμφωνία είναι εφικτή.
Αν κι η πίστα της   Imola τα τελευταία χρόνια δεν έδειξε να βρίσκεται σε σημείο που να μπορεί να επανασυμφωνήσει με τη F1, ο Manca ισχυρίστηκε ότι ο Ecclestone ήταν ανοικτος στην ιδέα της επιστροφής της πίστας το 2017.

«Ο Bernie μας είπε ότι ποτέ δεν ήθελε να φύγει η F1 από την Imola και πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Enzo Ferrari του πρωτοζήτησε να διοργανώσει Γκραν Πρι στην πίστα μας. Υπάρχουν θέματα να λύσουμε κι ένας παράγοντας είναι προφανώς το οικονομικό, αλλά ο Ecclestone έχει συμφωνήσει να ελέγχθεί το χρονοδιάγραμμα και οι όροι κάτω από τους οποίους θα ήταν δυνατό να επιστρέψει η F1 πίσω στην Imola Ο στόχος είναι το 2017...», δήλωσε επίσης ο Δήμαρχος της Ιταλικής πόλης!



Άγγελος Φραντζής| 16-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More