F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Kimi : Η χαρτογράφηση ευθύνεται (video)

Ο Kim Raikkonen είπε ότι, πρόβλημα στη χαρτογράφηση προκάλεσε το για τετ-α-κε που είχε στο Καναδικό grad prix το οποίο του στέρησε και το βάθρο.

f1 hellenic fan club - Kimi : Η χαρτογράφηση ευθύνεται (video) 2015

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο κύριος αντίπαλος των Mercedes στο Μόντρεαλ, όμως έχασε την τρίτη θέση από τον Valtteri Bottas εξαιτίας ενός τετ-ακε που είχε στη μεγάλη φουρκέτα, αφήνοντας την Ferrari εκτός βάθρου για πρώτη φορά φέτος.

Μια υπερβολικά επιθετικήχαρτογράφηση του κινητήρα αποσταθεροποιεί το μονοθέσιο όταν πατάει το γκάζι λίγο περισσότερο από ότι πρέπει καθώς η ροπή που παράγεται αυξάνεται υπερβολικά απότομα. Για αυτό το πρόβλημα παραπονιόταν από πέρσι ο Icemann.

"Έπρεπε μάλλον να ήμασταν πιο έξυπνοι σε κάτι τέτοιο ώστε να το είχαμε αποφύγει. Στη χαρτογράφησή μας υπάρχει κάτι το πολύ οριακό. Ακουμπάς ελάχιστα το πεντάλ του γκαζιού και η ροπή έχει τεράστια διαφορά και έρχεται πολύ απότομα, δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγχω πια. Έγινε και πέρσι το ίδιο μόνο που ήταν λίγο διαφορετικό, όμως είχε την ίδια κατάληξη. Είναι χαζό αλλά συνέβη. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας που σίγουρα μας στοιχίζουν στον αγώνα. Θέλαμε κάτι περισσότερο αλλά τα πράγματα έχουν ως έχουν".
Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο από τον αγώνα :





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More