F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η Ferrari έτοιμη να δώσει κινητήρες στη Red Bull!

Ο πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne λέει πως η εταιρεία του είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει τη Red Bull με κινητήρες, αν η Αυστριακή εταιρία θέλει να αφήσει τη Renault.

F1 Hellenic Fan Club - Η Ferrari έτοιμη να δώσει κινητήρες στη Red Bull!

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον της Red Bull στη Formula 1 εντάθηκαν κατά το Σαββατοκύριακο του Αυστριακού Grand Prix, με τον ιδιοκτήτη της Red Bull F1 Racing, Dietrich Mateschitz, να εκμυστηρεύεται πως έχουν απογοητευτεί  με τη F1, λόγω του ότι ο τρέχων προμηθευτής τους σε κινητήρες, η Γαλλική Renault, έχει προβληματική πρόοδο...
Και παρόλο που ο ίδιος έχει υποβαθμίσει τα λεγόμενα περί μετάβασης στη Ferrari - λέγοντας ότι ως πελάτης της Ιταλικής εταιρίας δεν θα είναι σε θέση ποτέ να κερδίσει το πρωτάθλημα - ο Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στη Red Bull Ring, ο Marchionne, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια από την πλευρά του για τη συνεργασία της Ferrari με τη Red Bull.
"Είναι στο DNA μας, το έχουμε κάνει ξανά", είπε για την προμήθεια κινητήρων από την πλευρά των Ιταλών. "Νομίζω ότι μπορούμε να παρέχουμε κινητήρες σε οποιαδήποτε από τις ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες της F1. Εφ' όσον κρατήσουμε τον έλεγχο της αεροδυναμικής πάνω στο αυτοκίνητο, νομίζω ότι πρόκειται να υπάρχουν αρκετά διακριτά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε εμάς και τον ανταγωνισμό. Είμαστε περισσότερο από χαρούμενοι να προσπαθήσουμε να παρέχουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε όσους επιλέξουν τον κινητήρα μας", συμπλήρωσε.

Ο Marchionne δεν επιβεβαίωσε πως πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες, αλλά κατέδειξε πως θα μπορούσε να υπάρξει μια ουσιώδης συνεργασία.
"Έχω μιλήσει σε όλους", είπε. "Και τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Red Bull. Νομίζω ότι έχουν προσφέρει πολλά στο άθλημα, ήταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για σειρά ετών. Νομίζω ότι θα βρουν το δρόμο τους και πάλι και αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσουν, θα ήμασταν κάτι περισσότερο από ευτυχείς να το κάνουμε", κατέληξε ο επικεφαλής της μεγάλης Ιταλικής εταιρίας.

Horner: Η Red Bull θα περιμένει την προσφορά της Ferrari!

Το αφεντικό της Red Bull Racing Team Christian Horner λέει πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το μέλλον τους με τη Renault, πριν πραγματικά σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο της μεταπήδησής τους στη Ferrari.
 Hellenic Fan Club - Η Ferrari έτοιμη να δώσει κινητήρες στη Red Bull!

Σε ένα Σαββατοκύριακο που τα σχέδια της Red Bull, σχετικά με τον κινητήρα της, βγήκαν στο προσκήνιο μετά την έκφραση απογοήτευσης του ιδιοκτήτη της Dietrich Mateschitz για τη Renault, η εκμετάλλευση της είδησης για την πιθανή συνεργασία με τη Ferrari, έχει φτάσει στα ύψη!

Η φιλολογία αυξήθηκε κατακόρυφα μετά της δηλώσεις, λίγο πριν τον σημερινό αγώνα, του προέδρου της Ferrari. Όμως, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για την πρόταση (ουσιαστικά) που τους έκανε η Ferrari, ο Horner λέει ότι το πιο σημαντικό είναι να δουν και να ασχοληθούν με το πού οδεύουν τα πράγματα με τη Renault, δεδομένου ότι η σύμβαση συνεργασίας που έχουν μαζί της έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Horner είπε: "Είναι πολύ γενναιόδωρο από μέρους του, (σ.σ. του προέδρου της Ferrari) να κάνει μια προσφορά - και υποθέτω ότι θα ήταν δωρεάν φυσικά. Αλλά πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να τακτοποιήσουμε τα δικά μας θέματα. Έχουμε ένα συμβόλαιο με τη Renault μέχρι το τέλος του επόμενου έτους".

Από την άλλη Renault θα ξεκινήσει τις εργασίες για νέο πρωτότυπο σχεδιασμό στη βάση του Viry-Chatillon σύντομα κι ελπίζει ότι με αυτό θα κάνει ένα καλό και σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις μιας κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια συνεργασία μεταξύ των δύο κορυφαίων ανταγωνιστών στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.


Άγγελος Φραντζής | 21-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More