F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

McLaren: Η αναβάθμιση της Honda δε θα δώσει αύξηση ισχύος!

Η αναβαθμίσεις της HONDA στον κινητήρα της στη F1, τον MP4-30, δε θα δώσουν αύξηση ισχύος στη McLaren πριν το Αυστριακό Grand Prix τουλάχιστον! Τα μόνα οφέλη που αναμένουν στην Βρετανοϊαπωνική ομάδα το Σαββατοκύριακο στον Καναδά είναι όσον αφορά στην αξιοπιστία και στην αποτελεσματικότητα!

F1 Hellenic Fan Club - McLaren: Η αναβάθμιση της Honda δε θα δώσει αύξηση ισχύος!

Στη HONDA υπολογίζουν να καταφέρουν να αυξήσουν την απόδοση της μονάδας ισχύος πολύ σύντομα, ίσως και στον επόμενο αγώνα της Αυστρίας, όπου κι η McLaren σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει μια σημαντική αεροδυναμική βελτίωση.

Το μεγάλο υψόμετρο της Red Bull Ring, (η Αυστριακή πίστα) κι η διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες δημιουργούν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους κινητήρες κι αυτό είναι μια πρόκληση για τη HONDA να επισπεύσει τις αλλαγές της.

Η Ιαπωνική εταιρία έχει χρησιμοποιήσει δύο από τα διαθέσιμα engine upgrade tokens πριν φτάσει στον αγώνα του Μόντρεαλ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ο Button κι ο Alonso έχουν προειδοποιήσει να μην περιμένουμε καμία δραματικά άμεση αλλαγή! "Οι αλλαγές ήταν για την αποτελεσματικότητα, η οποία περιμένουμε να μας βοηθήσει το Σαββατοκύριακο" είπε ο Button. "Δε μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο".

Όταν ο Alonso ρωτήθηκε τι θα επιφέρουν οι αναβαθμίσεις στον Καναδά, απάντησε: "Δεν έγιναν και πολλά. Στην πραγματικότητα ο κινητήρας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ακριβώς ο ίδιος με  αυτόν στο Μονακό... Χρησιμοποιήσαμε δύο tokens κι αυτό περισσότερο για λόγους αξιοπιστίας, για ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα."


F1 Hellenic Fan Club - McLaren: Η αναβάθμιση της Honda δε θα δώσει αύξηση ισχύος!

 Η McLaren-Honda πήρε τους πρώτους της βαθμούς για το 2015 με την 9η θέση του Jenson Button στο GP του Μονακό, αλλά η ομάδα είχε προσδοκίες για κάτι ακόμα καλύτερο.

Alonso: Η ισχύς δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα!

Ο Alonso είπε πως η ελλειπής απόδοση στο Monte Carlo, μαζί με μια σειρά από μηχανικές βλάβες που έχουν συμβεί πρόσφατα, υπογράμμισαν πόσα πολλά έχουν ακόμα να γίνουν εκτός από την αύξηση της ισχύος!

"Ήταν ένα Σαββατοκύριακο που περιμέναμε πολύ, γιατί η σημασία της ισχύος είναι αρκετά χαμηλή στο Μονακό, και πιθανότατα δεν αποδώσαμε τόσο καλά όσο νομίζαμε γι 'αυτό εντείνουμε τις προσπάθειές μας και στον τομέα του αμαξώματος", είπε.

"Έχουμε κατανοήσει αρκετά καλά που υστερούμε αυτή τη στιγμή όσον αφορά στη μηχανική πρόσφυση, καθώς και στην αεροδυναμική και στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Έτσι, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς κι όχι μόνο στη μονάδα ισχύος. Επίσης, η αξιοπιστία δεν είναι αρκετά καλή. Εγκατέλειψα στη Βαρκελώνη, εγκατέλειψα στις κατατακτήριες στο Μονακό κι εγκατέλειψα και στον ίδιο τον αγώνα στο Μονακό. Υπάρχουν κάποια σχέδια για να βελτιωθούμε, αυτό μόνο μπορώ να πω".

Συμπέρασμα, οι φίλοι της McLaren και της Formula 1 γενικότερα, δε μπορούν να περιμένουν κάποια θεαματική βελτίωση του μονοθεσίου σε βαθμό που να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό των Mercedes, Ferrari, Williams και Red Bull, ομάδες που αποτελούν την αφρόκρεμα του φετινού πρωταθλήματος σύμφωνα με τη μέχρι τώρα βαθμολογία.Το φετινό πρωτάθλημα αποτελεί για την πάλαι ποτέ κραταιά Βρετανική ομάδα, ό,τι το καλοκαίρι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης, δηλαδή περίοδο προετοιμασίας.... Με τη μόνη διαφορά πως η McLaren προετοιμάζεται μέσω επίσημων αγώνων κι όχι φιλικών..... Ευχόμαστε του χρόνου να δούμε μια πολύ ανταγωνιστική McLaren, που οι πιλότοι της σε κάθε αγώνα θα παλεύουν για τις θέσεις του πόντιουμ κι όχι για την πρώτη δεκάδα!!!!




Άγγελος Φραντζής| 05-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More