F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Michelin φλερτάρει επίσημα την F1!!!

Η Michelin έκανε αίτηση για να γίνει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 από το 2017! Ταυτόχρονα προτείνει την αλλαγή στο μέγεθος της ζάντας στις 18 ίντσες.

F1 Hellenic Fan Club - Η Michelin φλερτάρει επίσημα τη F1!!!

Αυτό δημοσιεύτηκε στο Motosport.com, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Michelin στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Pascal Couasnon.
Μετά από πολλές συζητήσεις η Γαλλική εταιρία δήλωσε, χθες Τρίτη, πως ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση κατάθεσης προσφορών που έκανε η FIA, τον περασμένο μήνα, για την προμήθεια ελαστικών στην F1 από το 2017.
O Couasnon ανέφερε πως μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεών τους η πρόσφατη κατάθεση αίτησης ήταν το επόμενο βήμα. Είπε επίσης πως στη Michelin δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που η τεχνολογία των ελαστικών παρουσιάζεται στη Formula 1. Ανέφερε πως υπήρξαν κάποιες προτάσεις στη F1 αλλά δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις τα τελευταία χρόνια για να προχωρήσει κάτι. Τώρα που ξεκίνησαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν την προσφορά τους ολοκληρωμένα. Τόνισε δε πως είναι πολύ σημαντικό τα ελαστικά κι η τεχνολογία τους, πέρα από την υποστήριξη στην παροχή θεάματος, να βρίσκονται κοντά και στην καθημερινότητα κι ότι καινούριο να βρίσκει εφαρμογή και στα high-end αυτοκίνητα του δρόμου!
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών που έχει ορίσει η FIA είναι η 17η Ιουνίου κι αφού πριν λίγο καιρό στο Λε Μαν είπε πως οι πιθανότητες είναι 50-50 για να προσπαθήσει να επιστρέψει στη F1, τελικά στο παραπέντε η Michelin αποφάσισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Αυτό σημαίνει πως ο σημερινός προμηθευτής, η Ιταλική Pirelli, θα έχει ανταγωνιστή στο διαγωνισμό. Η τελική απόφαση από τη FIA αναμένεται μετά το πέρας των συζητήσεων, τον ερχόμενο μήνα, της ομοσπονδίας με τους υποψήφιους για τα τεχνικά κριτήρια και τα κριτήρια ασφαλείας.

18 ίντσες ή τίποτα!
Η Michelin επιδιώκει την αλλαγή του μεγέθους του τροχού στις 18 ίντσες, καθώς πιστεύει πως ενδιαφέρουν τα περισσότερα αυτοκίνητα δρόμου. Ωστόσο οι ομάδες της Formula 1 αμφισβητούν αυτή την προοπτική, εκφράζοντας το φόβο πως το βάρος που θα προσθέσει το συγκεκριμένο μέγεθος τροχού, θα έχει επιπτώσεις στις ταχύτητες των μονοθέσιων. Η Michelin ξεκαθαρίζει πως ακόμα κι αν περάσει τις διαδικασίες της FIA κι οι ομάδες πουν ότι θέλουν τροχούς 13 ιντσών τότε η εταιρία θα αποσυρθεί!
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία αν και θα πρέπει να υπάρξει κι ανάμειξη του επικεφαλής της Formula 1, Bernie Ecclestone, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι της συμφωνίας.
Η Pirelli είναι γνωστό ότι έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στη διαφήμιση στους χώρους των αγώνων, πίστες και στο σπόνσορινκ κι αυτό είναι ένας παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει την τελική απόφαση υπέρ της για το 2017! Σε 1,5 - 2 μήνες περίπου θα ξέρουμε.....





 Άγγελος Φραντζής | 17-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More