F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ferrari: Ένα περίπλοκο απόγευμα στην Αυστρία

Sebastian Vettel: "Το θέμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του pit-stop είναι κάτι που μπορεί να συμβεί..."

F1 Hellenic Fan Club - Ferrari: Ένα περίπλοκο απόγευμα στην Αυστρία

Αυτό το απόγευμα στο Αυστριακό Grand Prix ήταν δύσκολο για την Scuderia Ferrari. Ο Kimi Raikkonen ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό ατύχημα με το Fernando Alonso στον πρώτο γύρο, ευτυχώς με κανέναν οδηγό να τραυματίζεται.
Ο Sebastian Vettel ήταν άτυχος επίσης. Ένα πρόβλημα με το παξιμάδι του αριστερού πίσω τροχού κατά το pit-stop του δυσκόλεψε τον αγώνα, έτσι καθώς καθυστέρησε αναπόφευκτα η έξοδός του απ' τα pit, το τέλος τον βρήκε στην τέταρτη θέση. Από τότε μπήκε στο κυνήγι του Felipe Massa, αλλά παρά το ότι κατάφερε σταδιακά να πλησιάσει το Βραζιλιάνο, το τελευταίο σκαλί του βάθρου του ξέφυγε κι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση.

Maurizio Arrivabene: "Ποια θετικά μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο; Δεν είναι πολλά, αλλά σίγουρα για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι ο Sebastian είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε τη φετινή χρονιά, μαζί με μια ομάδα η οποία εμπνέει πλήρως εμπιστοσύνη και τώρα καταδεικνύεται πλέον ως η δεύτερη δύναμη στο πρωτάθλημα. Αλλά θα ήθελα να είμαστε η πρώτη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεσμευτούμε να κάνουμε και παραπάνω απ' ό,τι είναι δυνατόν για να το πετύχουμε.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στους κύριους ανταγωνιστές μας, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη τους. Επίσης, λόγω του χρόνου που χάσαμε κατά τη διάρκεια του ατυχούς pit-stop του Seb, πρέπει να συνεργαστούμε με ταπεινότητα, διότι ακόμη κι αν όλα είχαν πάει καλά πάλι δε θα ήταν αρκετό για να νικήσουμε τις δύο Mercedes στην πίστα. Αλλά αυτό μας παρακινεί να μην εγκαταλείψουμε ποτέ
".

Kimi Raikkonen: "Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη πριν από τη σύγκρουση, είχα κάποια ολίσθηση των τροχών σε ένα ασυνήθιστο μέρος. Είχα μια αρκετά μεγάλη ταχύτητα, ξαφνικά το αυτοκίνητο πήγε αριστερά κι εκεί έγινε το ατύχημα. Δεν είδα τίποτα να έρχεται, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή ο αγώνας μου τελείωσε, ήταν ένα κακό Σαββατοκύριακο, τώρα πρέπει να σκεφτούμε τον επόμενο αγώνα".

Sebastian Vettel: "Το θέμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του pit-stop είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Είχα ένα πρόβλημα, αλλά γενικά τα παιδιά είναι τα πιο γρήγορα στο πιτ, έτσι δεν υπάρχει κανένας να κατηγορήσουμε. Είμαστε μια ομάδα κι όταν δουλεύουμε στα όρια αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν. Θα προτιμούσα να έχω πάρει την τρίτη θέση, φυσικά, αλλά θα επανέλθουμε την επόμενη χρονιά με τους ίδιους στόχους. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό, νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά και είχαμε ένα θαυμάσιο ρυθμό.
Η πίστα της Αυστρίας έχει πολύ σύντομο γύρο έτσι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να κάνεις κάτι, αλλά στους επόμενους αγώνες υπάρχουν πίστες με ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες και μπορούμε να δείξουμε καλύτερα ότι είμαστε πιο κοντά στους στόχους μας, ακόμη κι αν το σημερινό αποτέλεσμα δε δείχνει τόσο καλό. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα προσπάθησα να μείνω κοντά στο Felipe, αλλά ήταν πολύ γρήγορος στις ευθείες. Σήμερα απογοητευτήκαμε λίγο, γιατί χάσαμε το βάθρο, αλλά είμαι σίγουρος όλα θα είναι καλύτερα αύριο και θα επικεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα. Στο Maranello όλοι είναι αφοσιωμένοι στο στόχο για το καλύτερο κι όλοι εργάζονται σκληρά
".


Άγγελος Φραντζής | 22-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More