F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ecclestone: Πιθανό μοίρασμα του Ιταλικού GP από το 2017!

Ο Bernie Ecclestone με δηλώσεις στον Ιταλικό τύπο, (Gazzetta dello sport), άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει Ιταλικό GP εναλλάξ, ανάμεσα σε Monza και Ιmola. Η Monza δεν έχει έλθει σε νέα συμφωνία για το 2017 και μετά κι έτσι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το Ιταλικό Grand Prix.

F1 Hellenic Fan Club - Ecclestone: Πιθανό μοίρασμα του Ιταλικού GP από το 2017!

"Θέλω την Ιταλία στο πρόγραμμα όπως και να έχει" είπε το αφεντικό της F1, (σ.σ. αυτό μας έλειπε...) "Αλλά ενώ γίνονται συζητήσεις με την Imola, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό από τη πλευρά της Monza τελευταία. Έχουμε τη βούληση να μείνει στο καλεντάρι το Ιταλικό GP, αλλά η Monza δεν έχει χρήματα. Με ανθρώπους της που μίλησα, δεν ζήτησαν χρόνο για να πάρουν κάποια απόφαση. Η Imola πρότεινε να εναλλάσεται με τη Monza κι αυτό μπορεί να γίνει. Ο Enzo Ferrari ήταν ο πρώτος που ζήτησε να γίνει αγώνας κοντά στη Μπολόνια, οπότε είναι καλό που το συζητάμε ξανά. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει ο αγώνας εκεί και πάνω απ' όλα μεγάλη βούληση", κατέληξε ο Big Bernie.

Η πίστα της Imola δημιουργήθηκε το 1953. Αρχικά έγιναν κάποιοι αγώνες εκεί που δε μετρούσαν στο πρωτάθλημα της F1 κι αφού μετατράπηκε αποκλειστικά σε αυτοκινητοδρόμιο, (πιο παλιά τμήματα της πίστας ήταν δρόμοι), το 1980 η πίστα φιλοξένησε τον πρώτο της επίσημο αγώνα στην F1, που ήταν το Ιταλικό GP, το μόνο που δε φιλοξενήθηκε στη Monza από την έναρξη του πρωταθλήματος. Από το 1981 ως το 2006 στην πίστα φιλοξενούταν το GP του Σαν Μαρίνο, περίοδο κατά την οποία είδαμε επικές μάχες (όπως αυτές του Fernando Alonso με τον Michael Schumacher στα τελευταία δύο GP). Παράλληλα η Imola "σημαδεύτηκε" και τ' όνομά της πέρασε στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας, από το τραγικότερο μάλλον Σαββατοκύριακο στην ιστορία του πρωταθλήματος, το 1994, όταν έχασαν τη ζωή τους οι Roland Ratzenberger και Ayrton Senna. Μετά τα δύο ατυχήματα έγιναν σημαντικές αλλαγές στην πίστα για λόγους ασφαλείας. Αφού η F1 έφυγε από την πίστα, έγιναν κι άλλες αλλαγές, με την ευθεία εκκίνησης τερματισμού να μεγαλώνει.

Τελειώνοντας να σημειώσουμε πως το Ιταλικό Grand Prix είναι μαζί με το Βρετανικό, τα μόνα που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι του πρωταθλήματος της Formula 1 συνεχώς από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του! Επομένως πρωτάθλημα F1 χωρίς "Gran Premio d'Italia" στο πρόγραμμα δεν νοείται!!!! Οπότε ο Mr F1 δεν έχει επιλογή, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει έκπτωση στην εισροή δολλαρίων στα ταμεία του......



 Άγγελος Φραντζής | 19-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More