F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

F1 - Με τον ίδιο κινητήρα ο Leclerc στην Κίνα

Ο Charles Leclerc θα χρησιμοποιήσει τον πλέον επιδιορθωμένο κινητήρα της Ferrari στην Κίνα, με τον οποίο έχασε την νίκη στο gp του Μπαχρέιν.

f1 hellenic fan club - Με τον ίδιο κινητήρα ο Leclerc στην Κίνα

Ήταν το πιο σκληρό σενάριο. Ο Charles Leclerc ήταν έτοιμος να κερδίσει το πρώτο του Grand Prix μετά από μια λαμπρή παράσταση στο Μπαχρέιν, μόνο που ένα θέμα με τη μονάδα ισχύος τον άφησε στην τρίτη θέση. Αλλά μπροστά στο κινεζικό Grand Prix που έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, έλαβε τουλάχιστον κάποια καλά νέα σχετικά με αυτόν τον κινητήρα ...

Δεδομένου ότι κάθε οδηγός είναι περιορισμένος στον αριθμό των εξαρτημάτων του κινητήρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, μια αστοχία τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες με τη μορφή ποινών στη συνέχεια.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε μετά τον αγώνα ότι ο κινητήρας του Μονεγάσκου δούλευε με έναν κύλινδρο λιγότερο, με τις έρευνες να στοχεύουν στο γιατί συνέβη αυτό στο Μπαχρέιν.

Την Παρασκευή, η Ferrari δήλωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στη μονάδα ελέγχου ψεκασμού και πως αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Ως αποτέλεσμα, ο Leclerc θα χρησιμοποιήσει την ίδια μονάδα ισχύος στη Σαγκάη καθώς το πρόβλημα λύθηκε και δεν συντρέχει λόγος αντικατάστασης αυτής, με όποιο ρίσκο συνεπάγεται αυτή η απόφαση της Ferrari.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 06-04-2019 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More