F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

F1 : Τέλος στους ανεφοδιασμούς

Αρνητικές οι ομάδες για την επιστροφή των ανεφοδιασμών στην Formula 1, κατά τη συνεδρίαση των επικεφαλής την Πέμπτη στον Καναδά, η απόφαση ήταν ομόφωνη !

f1 hellenic fan club - Τέλος στους ανεφοδιασμούς 2015

Οι επικεφαλής των 11 ομάδων της F1 στη συνεδρίαση που είχαν στο Montreal την Πέμπτη 4/6 συζήτησαν για το μέλλον του αθλήματος διάφορα ζητήματα εκ των οποίων και την επιστροφή των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η πρόταση είχε έρθει απ το F1 Strategy Group όμως οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα κατά της επιστροφής των ανεφοδιασμών.

Το ότι η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη την κάνει πολύ ισχυρή απέναντι στο Strategy Group το οποίο και θα ενημερώσει ο Charlie Whiting, όμως από ότι φαίνεται θα μπει στο συρτάρι ακόμα και αν ο Bernie Ecclestone θελήσει το αντίθετο.

Η επιστροφή των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια των αγώνων θα έφερνε προβλήματα στις ομάδες και αύξηση στο κόστος. Το ότι τα μονοθέσια θα αγωνίζονταν στο πρώτο μέρος του αγώνα με καύσιμο που θα είχαν από τις κατατακτήριες έχει αποδειχθεί πως είναι λάθος. Αύξηση του κόστους κατά 1,3 εκατ. € θα έφερνε αυτή η αλλαγή κατά τον πρώτο χρόνο και 650.000 € για τα επόμενα.

Επίσης το να διατηρηθεί η ταχύτητα των πιτ στοπ κοντά στο επίπεδο που υπάρχει σήμερα, αυτό θα απαιτούσε οι αντλίες να αποδίδουν 33 λίτρα το δευτερόλεπτο σε αντίθεση των 12 λίτρων το δευτερόλεπτο στο παρελθόν. Οι ομάδες ανησυχούν ότι αυτό θα αποτελέσει θέμα ασφαλείας.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 05-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More