F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η Michelin δεν επιστρέφει στη F1 λόγω τροχού...

Η Michelin λέει ότι δεν θα ζητήσει να γίνει προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, εάν το άθλημα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ζάντες 13-ιντσών. Η Pirelli στον αντίποδα σκοπεύει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τη FIA!

f1 hellenic fan club - Η Michelin δεν επιστρέφει στη F1 λόγω τροχού...

Η FIA, που εποπτεύει τη διεξαγωγή των αγώνων της Formula 1, θα κάνει νέα σύμβαση προμήθειας ελαστικών από το 2017 κι από το τέλος του περασμένου μήνα, έκανε πρόσκληση κατάθεσης προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Οι προσφορές θα αφορούν την προμήθεια ελαστικών για την τριετία 2017, 2018 και 2019.
 
Η Pirelli, που είναι ο τωρινός προμηθευτής, επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει καταθέσει πρόταση. Οι κατασκευαστές ελαστικών έχουν προθεσμία μέχρι την 17η Ιουνίου να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Ενώ η Pirelli είπε πως το μέγεθος των τροχών δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς της, η Michelin από την άλλη λέει πως δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη F1 αν δεν αλλάξει ο κανονισμός που αφορά στους τροχούς!

"Η Formula 1 αντιτίθεται στη φιλοσοφία μας" δήλωσε ο διευθυντής αγώνων μοτοσικλέτας της
Michelin, Nicolas Goubert στη Gazzetta dello Sport. Συμπληρώνοντας, "τα ελαστικά των 13 ιντσών δε χρησιμοποιούνται από κανένα συμβατικό αυτοκίνητο και μάλλον πρέπει να δίνουν το μέγιστο της απόδοσής τους μόνο για 10 γύρους. Κάτι τέτοιο δε μας αντιπροσωπεύει. Δεν νομίζω ότι η Michelin θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της FIA, εμείς προτιμούμε να είμαστε στα MotoGP." Τα συμπεράσματα δικά σας....



 Άγγελος Φραντζής | 05-06-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More