F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ferrari: «Πρόωρη» αναβάθμιση κινητήρα στην Ισπανία

  Η Ferrari μπορεί να είχε μια κακή αρχή στη σεζόν, αλλά ρίχνει «μαύρη πέτρα» πίσω της και προσπαθεί να πιάσει τους αντιπάλους της Mercedes,  νικητές των τεσσάρων πρώτων αγώνων. Πρώτα εισήγαγε μια αεροδυναμική βελτίωση στο Μπακού. Τώρα προωθεί μια αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος, που είχε προγραμματίσει για τον Καναδά, στο Ισπανικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου.

F1 Hellenic Fan Club - Ferrari: «Πρόωρη» αναβάθμιση κινητήρα στην Ισπανία

  Ο αγώνας στη Βαρκελώνη, το άνοιγμα της αυλαίας για το ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν, παραδοσιακά θέλει τις ομάδες να φέρνουν την πρώτη μεγάλη ενημέρωση της χρονιάς στο αεροδυναμικό σκέλος . Παραδοσιακά, οι κατασκευαστές κινητήρων περιμένουν τον Καναδά - τον 7ο αγώνα του ημερολογίου - να εισαγάγουν μια νέα μονάδα ισχύος, καθώς κάθε επιπλέον ισχύ θα έχει όφελος εκεί. Είναι επίσης το ένα τρίτο της διαδρομής της σεζόν και ως εκ τούτου το φυσικό σημείο για να χρησιμοποιηθεί ένας νέος κινητήρας, δεδομένου πως επιτρέπονται τρεις αλλαγές κατ' έτος χωρίς καμία ποινή.

  Έτσι είναι μάλλον μια κίνηση από την Ferrari για να φέρει μια νέα μονάδα ισχύος στην Ισπανία, δύο αγώνες πριν από το προγραμματισμένο, παράλληλα με τις βελτιώσεις στο αμάξωμα.
Μια αλλαγή κινητήρα τόσο νωρίς, σημαίνει πως οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc θα πρέπει τώρα στους τελευταίους 17 αγώνες να έχουν δύο διαθέσιμες αναβαθμίσεις στον κινητήρα ή να επανέλθουν σε προηγούμενη έκδοση, το οποίο είναι πιθανό για αγώνες με λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ, όπως το Μονακό, η Ουγγαρία και η Σιγκαπούρη.

  «Αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα και πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά, πράγμα που γνωρίζουμε πως σημαίνει ότι η εξέλιξή μας θα είναι το κλειδί για αυτή τη σεζόν», είπε ο επικεφαλής της Ferrari Team Mattia Binotto. «Έχοντας κάνει μια αναβάθμιση στην αεροδυναμική στο Μπακού, θα κάνουμε και κάποιες πρόσθετες σε αυτό τον τομέα στη Βαρκελώνη».

  «Συν τοις άλλοις, θα έχουμε μια νέα μονάδα ισχύος που θα την εισάγουμε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, καθώς προγραμματίζαμε να το κάνουμε  στον Καναδά».

  «Η Shell, σε στενή συνεργασία με την ομάδα μας, έχει αναπτύξει μια διαφορετική φόρμουλα του λιπαντικού που θα χρησιμοποιηθεί με το νέο κινητήρα, προσφέροντας αυξημένη απόδοση».

  «Είναι μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια, με όλους υπό σκληρή πίεση, για να είμαστε σε θέση να φέρουμε αυτές τις βελτιώσεις νωρίτερα».

  Η Ferrari υπολείπεται της Mercedes 74 βαθμούς (μια διαφορά που ισοδυναμεί με σχεδόν τρεις νίκες), στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στο 5ο αγώνα του πρωταθλήματος. Στο ίδιο χρονικό σημείο το περασμένο έτος προηγούνταν της Mercedes με τέσσερις πόντους, αλλά έμειναν πίσω μετά τον αγώνα της Ισπανίας όπου ο Lewis Hamilton πήρε τη νίκη. Μια αντιστροφή αυτού το αποτελέσματος φέτος θα είναι το ιδανικό τονωτικό για την ιταλική ομάδα, που θα αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έχει πάρει δύο νίκες φέτος με λίγο καλύτερη τύχη.



Άγγελος Φραντζής | 07-05-2019 | F1 Hellenic Fan Club


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More