F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

F1 - Ο Niki Lauda ..."έφυγε"

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και μύθος της Formula 1 απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών το βράδυ της Δευτέρας, οκτώ μήνες από την μεταμόσχευση πνεύμονα που είχε υποβληθεί.

f1 hellenic fan club - Ο Niki Lauda ..."έφυγε"

Η ανακοίνωση του θανάτου του Niki έγινε από το οικογενειακό του περιβάλλον, "με μεγάλη μας θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ειρηνικά κοντά στην οικογένειά του τη Δευτέρα", ήταν η δήλωση η οποία στη συνέχεια έκανε και μια αναφορά στα επιτεύγματα που είχε κάνει ο θρύλος της F1.

Ο Niki Lauda είχε κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στην F1 το 1975, 1977 και 1984 και είχε λάβει σεβασμό από όλους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ειδικά τη χρονιά που πάλευε με τον James Hant για το πρωτάθλημα του 1976 και έπαθε το φρικτό ατύχημα στην πίστα του Nurburgring όπου πήρε φωτιά το μονοθέσιο του και έπαθε σοβαρότατα εγκαύματα στο πρόσωπό του, το σώμα και τους πνεύμονες.

Παρόλα αυτά έκανε το θαύμα και επέστρεψε στους αγώνες μετά από λίγο καιρό και την επόμενη χρονιά κέρδισε και τον τίτλο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά αφού έγιναν και ταινία με τίτλο "Rush" εμπνευσμένη από τη ζωή του Αυστριακού πιλότου αλλά και του μεγάλου του αντιπάλου James Hunt.

Ο Lauda είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας, καθώς είχε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού, μία από τη σύζυγό του το 2005 και από τον αδερφό του το 1997.

Ο Lauda ήταν από το 2012 μη εκτελεστικός πρόεδρος στη Mercedes και θεωρείτε ένας από αυτούς που συνέβαλαν στην ένταξη του Hamilton στην ομάδα.

Ο Lauda έφυγε και πήγε να βρει τον Hunt και τον Senna.

Σε ευχαριστούμε για όλα Niki !




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 21-05-2019 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More