F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Gp Αυστρίας : Ο Hamilton νίκησε τον Rosberg - χτύπησαν στον τελευταίο γύρο

Ο Lewis Hamilton πήρε τη νίκη στον τελευταίο γύρο στο Spielberg μετά από επαφή με τον Rosberg. Ο Max Verstappen στη 2η θέση και στην 3η ο Kimi Raikkonen σε δραματικό φινάλε.


Ο Lewis Hamilton επέζησε από την επαφή με τον Nico Rosberg στον τελευταίο γύρο του αγώνα και πήρε μια σημαντική νίκη με τον Rosberg με σπασμένη αεροτομή να καταφέρνει τελικά να πάρει καρό σημαία. 

Η μάχη των δύο πιλότων της Mercedes άναψε μετά το τελευταίο πιτ στοπ στον 55 γύρο με τον Rosberg να επιστρέφει με τα πιο μαλακά ελαστικά έναντι του Lewis ο οποίος έξαλλος ρώτησε τους μηχανικούς του "γιατί έχει πιο μαλακά από εμένα". 


Ο Βρετανός πλησίαζε συνεχώς τον Nico και στον τελευταίο γύρο στην στροφή Νο2 οι δύο πιλότοι έστριψαν μαζί. Ο Γερμανός που υπερασπιζόμενος την θέση του είχε την εσωτερική δεν άφησε τον Hamilton να περάσει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του και σπάσει την εμπρός αεροτομή του. Ο Lewis πήρε τη νίκη που ήθελε και ο Rosberg κατάφερε να τερματίσει 4ος με πληγωμένο μονοθέσιο.

H ενέργεια του Rosberg, που αντί να μείνει στη γραμμή του πήγε σχεδόν ευθεία εκτοπίζοντας τον Hamilton δηλαδή, είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Το συμβάν εκμεταλλεύτηκαν οι Verstappen που παραλίγο να πάρει και τη νίκη μετά την κοκορομαχία των πιλότων της Mercedes και ο Kimi Raikkonen την 3η θέση μετά κυνηγητό με τον μικρό Ολλανδό στους τελευταίους γύρους.


Ο Μεγάλος άτυχος ήταν ο Sebastian Vettel θέλοντας το κάτι παραπάνω λόγω στρατηγικής από τα λάστιχά του πήρε ένα μεγάλο τίποτα. Ο Γερμανός έκανε 26 γύρους με τα ultra της Pirelli και επιχείρησε να μείνει ακόμα ένα γύρο με αυτά την στιγμή που ο Rosberg του έπαιρνε ήδη ένα δευτερόλεπτο στο γύρο και το κακό δεν άργησε να έρθει όταν στη ευθεία εκκίνησης εξερράγη το πίσω δεξιό ελαστικό του ρίχνοντάς στον στις μπαριέρες. Γι άλλη μια φορά φέτος στη Ferrari τελικά τερμάτισε μόνο το ένα μονοθέσιο.

Αναλυτικά η κατάταξη :

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 25
2 Max Verstappen Red Bull Racing TAG Heuer 18
3 Kimi Räikkönen Ferrari 15
4 Nico Rosberg Mercedes 12
5 Daniel Ricciardo Red Bull Racing TAG Heuer 10
6 Jenson Button McLaren Honda 8
7 Romain Grosjean Haas Ferrari 6
8 Carlos Sainz Toro Rosso Ferrari 4
9 Valtteri Bottas Williams Mercedes 2
10 Pascal Wehrlein MRT Mercedes 1
11 Esteban Gutierrez Haas Ferrari 0
12 Jolyon Palmer Renault 0
13 Felipe Nasr Sauber Ferrari 0
14 Kevin Magnussen Renault 0
15 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 0
16 Rio Haryanto MRT Mercedes 0
17 Sergio Perez Force India Mercedes 0
18 Fernando Alonso McLaren Honda 0
19 Nico Hulkenberg Force India Mercedes 0
20 Felipe Massa Williams Mercedes 0
NC Sebastian Vettel Ferrari 0
NC Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari 0



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-07-2016 | F1 Hellenic Fan Club 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More