F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

F1 - Gp Βρετανίας : Ποινή στον Rosberg, χάνει τη 2η θέση

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή στον Nico Rosberg στο Βρετανικό grand prix για παραβίαση των κανόνων ενδοεπικοινωνίας με τους μηχανικούς του. Χάνει θέση και βαθμούς βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα.

f1  hellenic fan club - Gp Βρετανίας : Ποινή στον Rosberg, χάνει τη 2η θέση

Ο πιλότος της Mercedes τερμάτισε στην 2η θέση στο Σίλβερστον όμως οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων στο συνολικό χρόνο του. Η διαφορά του συνολικού χρόνου από τον 3ο Verstappen ήταν μικρότερη των 10" έτσι ο Rosberg έπεσε αυτόματα στην 3η θέση.

Ο Rosberg αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιό του προς το τέλος του αγώνα με τη 7η σχέση να κολλάει. Αμέσως στην ενδοεπικοινωνία οι μηχανικοί της Mercedes του έδωσαν οδηγίες να αποφύγει την 7η σχέση. 

Οι νέοι κανονισμοί θέλουν τους πιλότους να οδηγούν μόνοι τους στον αγώνα, με τη βοήθεια από το pit wall να είναι περιορισμένη.

Οι αγωνοδίκες είπαν πως, μέχρι ενός σημείου οι εντολές ήταν εντός πλαισίου των κανονισμών και δεν υπήρχε πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως η ομάδα έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον Rosberg κάτι που δεν επιτρέπεται και έτσι του επέβαλαν την ποινή 10 δευτερολέπτων.

Ο Rosberg έχασε την 2η θέση που είχε, την οποία πήρε ο 3ος max Verstappen και έχασε και τους βαθμούς με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να παίρνει φωτιά με τον Hamilton να είναι ένα βαθμό πίσω από τον Γερμανό.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 10-07-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More