F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

F1 - Gp Βρετανίας : Το θρίλερ με την ποινή του Rosberg

Υπό εξέταση τέθηκε ο Nico Rosberg από τους αγωνοδίκες για παράβαση του πιλότου της Mercedes στο Q1 των κανόνων των κατατακτήριων στην πίστα του Silverstone.


Ο οδηγός της Mercedes κλήθηκε να δεί τους αγωνοδίκες, αφού βρέθηκε να έχει υπερβεί το μέγιστο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο γραμμών του αυτοκινήτου ασφαλείας στο pit-lane, κατά την έναρξη του πρώτου τμήματος στις κατατακτήριες.

Ο Rosberg δεν τιμωρήθηκε και θα εκκινήσει κανονικά από τη 2η θέση στον αγώνα καθώς δεν ήταν σε γύρο που επέστρεφε στα pits όταν σημείωσε τον χρόνο του, αλλά σε γύρο που κρύωνε τα ελαστικά του πριν ξεκινήσει τον επόμενο γρήγορο γύρο, και έτσι δεν παραβίασε τους κανονισμούς.

Ο κανονισμός ορίζει ότι : Για να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα δεν κινούνται άσκοπα αργά μέσα στην πίστα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ή κατά τη διάρκεια γύρων αναγνωριστικών, όταν η έξοδος pit έχει ανοίξει για τον αγώνα, οι οδηγοί πρέπει να παραμείνουν κάτω από το ανώτατο χρονικό όριο που ορίζεται από το η FIA μεταξύ της γραμμής του αυτοκινήτου ασφαλείας στην έξοδο των πιτ και τη γραμμή του αυτοκινήτου ασφαλείας στην είσοδο των πιτ.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 10-07-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More