F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

F1 - Gp Αυστρίας: "Τρικυμία" στη Mercedes, υπό εξέταση ο Rosberg!

Το φινάλε του Αυστριακού GP έφερε μπουρίνια στην ομάδα της Mercedes, αφού οι πιλότοι της κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τη μεταξύ τους σύγκρουση στη στροφή 2 στον τελευταίο γύρο. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και Niki Lauda προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες και χαμηλούς τόνους, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα μέτρα....


F1 Hellenic Fan Club - F1 - Gp Αυστρίας: "Τρικυμία" στη Mercedes, υπό εξέταση ο Rosberg!

Τα γεγονός της σύγκρουσης του Nico Rosberg με το Lewis Hamilton, που καθόρισε το νικητή του GP Αυστρίας, έφερε για άλλη μια φορά σε αντιπαράθεση τους δύο οδηγούς! Ο Γερμανός κατηγόρησε τον Βρετανό, (δείτε σχετικό μας άρθρο, F1 - Rosberg κατηγορεί Hamilton για τη σύγκρουση μεταξύ τους) κι ο Βρετανός το Γερμανό. Ο Hamilton είπε δεν υπάρχει τίποτα αμφιλεγόμενο στο συμβάν και πως αυτός δεν έκανε τίποτα το μεμπτό, ενώ το αντίθετο θεωρεί για τον ομόσταυλό του!

«Ο Nico έκανε λάθος στην στροφή 1, ανέβηκε στα κερμπ και πήγε πολύ ανοιχτά. Εγώ μπήκα σωστά, αυτός μπλόκαρε στην εσωτερική και πήγε προς τα έξω. Ήμουν στην αγωνιστική γραμμή, ήταν στην τυφλή πλευρά μου, υπέθεσα ότι ήταν εκεί. Πήγα πολύ ανοιχτά και καθώς άρχισα να στρίβω ήμουν στην άκρη της πίστας κι αυτός συγκρούστηκε μαζί μου. Τα παιδιά μου είπαν ότι είχε κάτι με τα φρένα, ίσως, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συνέβη, επέστρεψα στην πίστα όσο πιο γρήγορα μπορούσα», δήλωσε ο Hamilton. Επίσης αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν προς το πρόσωπό του όταν ανέβηκε στο βάθρο και είπε πως δεν νιώθει όμορφα να κερδίζει σε μια όμορφη πίστα μιας υπέροχης χώρας και να συμβαίνει αυτό, αλλά συγχωρεί τον κόσμο και δεν καταλαβαίνει τι σκέφτονταν και το έκαναν.

Στην ομάδα τώρα, ο υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της Mercedes Toto Wolff, χαρακτήρισε "άμυαλο" αυτό που συνέβη και το οποίο θα μπορούσε να "πετάξει" και τα δύο μονοθέσια των Γερμανών εκτός αγώνα, (για δεύτερη φορά φέτος, Ισπανία η πρώτη), λίγο πριν το τερματισμό, κρατώντας αποστάσεις όσον αφορά τις ευθύνες των οδηγών. Αναφέρθηκε κι αυτός σε πρόβλημα με τα φρένα του Nico Rosberg. Επίσης άφησε να εννοηθεί πως δεν εισακούσθηκαν οι εντολές της ομάδας. Μετά το συμβάν της Ισπανίας πίστεψε πως οι πιλότοι πήραν το μάθημά τους. Τότε δεν πάρθηκαν μέτρα μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά από 30 αγώνες που υπήρξε "ενδοομαδικό" ατύχημα. Τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί αν θα επιβληθεί στους οδηγούς να υπακούν την οποιαδήποτε εντολή.

Από την άλλη ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας Niki Lauda επικαλέστηκε επίσης το πρόβλημα στα φρένα του Rosberg, αλλά θεώρησε λάθος του Γερμανού τη σύγκρουση αθωώνοντας στην ουσία τον Hamilton, καταλήγοντας πάντως στη δήλωσή του είπε πως πρέπει να επανεξετάσουν το συμβάν με προσοχή.

Ο Nico Rosberg βρέθηκε υπό εξέταση από του αγωνοδίκες, (κάτι που δείχνει πως αν φταίει κάποιος αυτός μάλλον είναι ο Γερμανός πιλότος), για την πρόκληση της σύγκρουσης, αλλά και γιατί συνέχισε με σχεδόν κατεστραμμένο αυτοκίνητο θέτοντας σε κίνδυνο την εξέλιξη του αγώνα!



Άγγελος Φραντζής | 03-07-2016 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More