F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

F1 : Νίκη για Rosberg στο Gp Αυστραλίας

Την πρώτη του νίκη για φέτος και την 4η στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Nico Rosberg για τη Mercedes, στο grand prix της Αυστραλίας. Στη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo δείχνοντας τη βελτίωση της Red Bull. Την πρώτη 3αδα συμπλήρωσε ο ρούκι, Kevin Magnussen με τη Mclaren.Oι Vettel και Hamilton εγκατέλειψαν.

f1 hellenic fan club - rosberg wins australian gp 2014

Με πολύ καλή εκκίνηση ο Rosberg έστριψε πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα που φάνηκε μια εύκολη διαδικασία για τον Γερμανό πιλότο της Mercedes. Άτυχος στάθηκε ο poleman - Hamilton που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το 2ο γύρο για να προφυλάξει τον κινητήρα μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ένας πρωτάρης στο βάθρο και ο λόγος για τον Kevin Magnussen που είχε μια απίστευτη εμφάνιση με τη McLaren που του χάρισε την τρίτη θέση στο βάθρο στο gp της Αυστραλίας και το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην F1 στον πρώτο του αγώνα.

Θέμα δημιουργήθηκε με τον  Daniel Ricciardo, που αφού ανέβηκε στο βάθρο στη συνέχεια μηδενίστηκε από τους αγωνοδίκες διότι βρέθηκε ότι ξεπέρασε το όριο στιγμιαίας κατανάλωσης (100kg/ώρα). Η Red Bull κατέθεσε ένσταση, που αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αλυτάρχη Charlie Whiting, ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους κανονισμούς και την ίδια στάση της ομοσπονδίας, ο Αυστραλός πιλότος δύσκολα θα δικαιωθεί.

Φανταστική εμφάνιση από τον Valtteri Bottas που αν και είχε μια επαφή με τον τοίχο που του κόστισε το πίσω δεξί ελαστικό, ήταν ο πιο δραστήριος πιλότος με τις περισσότερες προσπεράσεις, δείχνοντας τη δυναμική της Williams. 

Άτυχος όμως ήταν ο Felipe Massa με την άλλη Williams που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί παρά μόνο στην εκκίνηση αφού ο Kamui Kobayashi έχασε τα φρένα στη πρώτη στροφή του αγώνα και έπεσε πάνω στο Βραζιλιάνο βγάζοντας και τους δύο εκτός αγώνα.

Εφιάλτης αποδείχθηκε για τον Fernando Alonso o Hulkenberg που για ένα ακόμα αγώνα όπως και την περασμένη σεζόν ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δεν μπορούσε να προσπεράσει το Γερμανό στην πίστα παρά μόνο μετά από το πίτ στοπ.

Η κατάταξη αναλυτικά :

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Ρικιάρντο, Red Bull
3. Μάγκνουσεν, McLaren
4. Μπάτον, McLaren
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Μπότας, Williams
7.Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Ραϊκόνεν, Ferrari
9. Βερνιέ, Toro Ross
10. Κβίατ, Toro Rosso
11. Πέρες, Force India
12. Σούτιλ, Sauber
13. Γκουτιέρες ,Sauber
14. Τσίλτον, Marussia
15. Μπιάνκι, Marussia

Εγκατέλειψαν:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Έρικσον, Caterham
3. Γκροσάν, Lotus
4. Μαλδονάδο, Lotus
5. Κομπαγιάσι, Caterham
6. Μάσα, Williams
7. Χάμιλτον, Mercedes 



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 16-03-2014 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More