F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

F1 : GP Μαλαισίας - Νίκη Hamilton

Την πρώτη του φετινή νίκη πήρε σήμερα ο Lewis Hamilton κερδίζοντας με άνεση στο grand prix Formula 1 της Μαλαισίας. Τα ασημένια βέλη έκαναν το 1-2 με τον Nico Rosberg να παίρνει την θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε πίσω από τις Mercedes ο Sebastian Vettel για την Red Bull.

f1 hellenic fan club  - hamilton νικη στο gp μαλαισιας 2014

Ο Lewis Hamilton πήρε μια πολύ άνετη νίκη στη Μαλαισία εκμεταλλευόμενος την χθεσινή του pole αλλά και τον καιρό που ήταν σύμμαχος αφού δεν τα χάλασε αν και απειλούσε συνέχεια. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ξεκίνησε πρώτος και διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος και μάλιστα με τέτοια διαφορά που είχε ρυθμίσει τον κινητήρα σε save mode. Την δυναμική της Mercedes ήρθε να επιβεβαιώσει ο Nico Rosberg που τερμάτισε στη 2η θέση χωρίς να απειληθεί από τον 3ο Vettel που έτρεξε ξανά με τους αισθητήρες καυσίμου της Red Bull με τις ευλογίες της FIA αυτή τη φορά, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ο Fernando Alonso με σταθερή απόδοση πήρε την 4η θέση με τη Ferrari θέση από την οποία εκίνησε σήμερα δίνοντας μάχες με τον Ricciardo και τον Hulkenberg. Άτυχος ο Kimi Raikkonen που είχε επαφή στην εκκίνηση με τον Magnussen, που πήρε ποινή 5", με αποτέλεσμα ένα κλαταρισμένο πίσω ελαστικό και την καταστροφή του αγώνα του Φιλανδού.

Ο Ricciardo ήταν άτυχος αφού έφυγε από το πιτ στοπ του χωρίς οι μηχανικοί του να έχουν κουμπώσει κανονικά τον εμπρός αριστερό τροχό του και σταμάτησε στη μέση του πιτ λέιν, κάτι που του στοίχισε με ποινή διέλευσης 5" και σαν να μην έφτανε αυτό κατέρρευσε και η αεροτομή του με αποτέλεσμα τελικά να εγκαταλείψει. Για το συμβάν στα πιτ ο Αυστραλός πιλότος πήρε ποινή 10 θέσεων στο επόμενο gp από τους αγωνοδίκες που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους.

Μάχη πιο πίσω έδωσαν οι πιλότοι της Williams με τον Massa που εκκινούσε από την 13 και τον Bottas από την 18 να τερματίζουν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Ο Massa έδωσε μάχη για την 6η θέση με τον Button αλλά δεν τα κατάφερε. Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει η στάση του Βραζιλιάνου να μην αφήσει τελικά τον ομόσταυλό του να περάσει μπροστά, μετά από οδηγίες της ομάδας του, κάτι που είχε κάνει πέρσι και ο Vettel στην ίδια πίστα.


Αναλυτικά η κατάταξη :

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
4. Fernando Alonso Ferrari
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
6. Jenson Button McLaren-Mercedes
7. Felipe Massa Williams-Mercedes
8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes
9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault
11. Romain Grosjean Lotus-Renault
12. Kimi Raikkonen Ferrari
13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault
14. Marcus Ericsson Caterham-Renault
15. Max Chilton Marussia-Ferrari


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 30-03-2014 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More