F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

F1 : Πρόβλημα με λογισμικό της FIA είχε Ferrari

Πρόβλημα αποκάλυψε η Ferrari ότι είχε με λογισμικό της FIA στα μονθέσιά της στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος Formula 1, στο grand prix της Αυστραλίας του 2014, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοσή τους αφού περιορίστηκε η λειτουργία του ERS.

f1 hellenic fan club - gp australia alonso ferrari 2014 problem with ers

Πριν 2 εβδομάδες στο GP Αυστραλίας η ομάδα της Ferrari αντιμετώπισε πρόβλημα με το λογισμικό της FIA που έχουν τα μονοθεσιά της που η χρήση του αφορά τον περιορισμό λειτουργίας του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την εκκίνηση μέχρι αυτά να ξεπεράσουν την ταχύτητα των 100km/h. 

Οι Alonso και Raikkonen κατά την εκκίνηση αλλά και για τους πρώτους 2 γύρους δεν είχαν καθόλου στη διάθεσή τους του επιπλέον ίππους που δίνει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας εξαιτίας δυσλειτουργίας του λογισμικού της FIA μιας και η πληροφορία ότι είχαν μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή των 100km/h δεν έφτασε ποτέ στην κεντρική μονάδα. Οι Τεχνικοί της Ferrari κατάφεραν να παρακάμψουν το πρόβλημα μετά τους 2 πρώτους γύρους με το σύστημα όμως να μην λειτουργεί πλήρως μέχρι και το πρώτο πιτ στοπ όπου έγινε το σχετικό reset και το ERS ήταν κανονικά στη διάθεσή τους για το υπόλοιπο του αγώνα.

Η FIA διόρθωσε το πρόβλημα στο λογισμικό ελέγχου της ταχύτητας για τη λειτουργία του ERS που παρέχει στη Ferrari και διασφαλίστηκε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον.

Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 28-03-2014 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More