F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

F1 : Αλλάζουν οι κατατακτήριες δοκιμές

Αλλαγές στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 θα έχουμε από τη φετινή σεζόν. Οι ομάδες κατέθεσαν τις προτάσεις τους στην παγκόσμια ομοσπονδία FIA, η οποία τις έκανε δεκτές, έτσι οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το πρώτο grand prix της χρονιάς στην Αυστραλία.

f1 hellenic fan club - race start αλλαγη κανονισμου στις κατατακτηριες φορμουλα ενα

Ο λόγος που έγινα αυτές οι αλλαγές ήταν για να αποκτήσει ενδιαφέρον το Q3 στο οποίο οι ομάδες δεν έβγαζαν τα μονοθέσια στην πίστα για να κάνουν οικονομία στα ελαστικά τους. Αυτό δημιουργούσε  πρόβλημα καθώς η διαδικασία ήταν βαρετή. Την λύση έδωσαν οι ομάδες καταθέτοντας τις προτάσεις τους στη FIA οι οποίες εγκριθηκαν και θα εφαρμοστούν άμεσα από τον πρώτο αγώνα της σεζόν το Gp Αυστραλίας.

Οι αλλαγές αναλυτικά :

- Οι οδηγοί που πέρασαν στο Q3 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα έξτρα σετ ελαστικών με τη μαλακότερη γόμα, το οποίο και θα επιστρέφουν μετά το τέλος της διαδικασίας στην Pirelli.

- Οι 10 πρώτοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να εκκινήσουν στον αγώνα με το σετ ελαστικών με το οποίο σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο στο Q2. 

- Αυξάνεται η χρονική διάρκεια του Q3 κατά 2 λεπτά ( 12 από 10) για να έχουν μια ακόμα προσπάθεια οι πιλότοι και μειώνεται η διάρκεια του Q1 από 20 σε 18 λεπτά.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 13-03-2014 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More