F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

F1 - Ο Hamilton νίκησε τον Vettel στο Gp Κίνας

Ο Lewis Hamilton επικράτησε του Sebastian Vettel νικώντας στο Gp Κίνας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Max Verstappen.

f1 hellenic fan club - Ο Hamilton νίκησε τον Vettel στο Gp Κίνας

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκίνησε από την Pole και τερμάτισε πρώτος σε ένα άνετο αγώνα χωρίς να χάσει την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκειά του. Μια σχετικά εύκολη νίκη για τον Hamilton σε ένα αγώνα επεισοδιακό.

Στην 2η θέση θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari θα μπορούσε να έχει μια πιο άμεση μάχη με τον Hamilton αν δεν είχε εμποδιστεί από το αυτοκίνητο ασφαλείας και την επιλογή του να αλλάξει πρώτος ελαστικά κατά την εμφάνισή του στο πρώτο γύρο. Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι κατά την εκκίνηση ο Vettel τοποθέτησε την SF70H εκτός της προβλεπόμενης θέσης, λίγο πιο αριστερά, δεν τιμωρήθηκε για αυτό, ζητήθηκαν όμως εξηγήσεις από τους αγωνοδίκες από τον Horner.

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά με όλα τα μονοθέσια να φορούν τα ενδιάμεσα της Pirelli καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη αν και εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε βροχή. Ο μόνος που ήταν με σλικ ήταν ο Carlos Sainz τον οποίο όπως ήταν φυσικό το πέρασαν αμέσως όλοι κατά την εκκίνηση, αφού ήταν αδύνατο να βρει πρόσφυση σε βρεγμένο.

Ο πρωτάρης της Williams - Lance Stroll, πάτησε στο χορτάρι και εγκατέλειψε προκαλώντας εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στο πρώτο γύρο, με αρκετούς να σπεύδουν να αλλάξουν τα ενδιάμεσα με σλικ. 

Με τον Antonio Giovinazzi να πέφτει στον τοίχο εκκίνησης τερματισμού είχαμε και κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας με όσους πιλότους είχαν ενδιάμεσα να αλλάζουν και αυτοί σε σλικ. Μεταξύ αυτών και οι Hamilton, Bottas, Ricciardo και Raikkonen. 

Ο Bottas είχε τη στιγμή του μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Φιλανδό είχε τετ-α-κε που τον έριξε στη 12η θέση. Οι δύο Red Bull ήταν μπροστά από τις Ferrari των Raikkonen - Vettel για αρκετούς γύρους με το προσπέρασμα να φαίνεται αρκετά δύσκολο για όλους. 

Ο Ricciardo καθυστερούσε τους «κόκκινους» στον 23ο γύρο ο Vettel βρήκε τον τρόπο από την εξωτερική και τελικά τον πέρασε. Πιέζοντας αργότερα και τον Verstappen τον πέρασε και αυτόν για να ανέβει στην 2η θέση και να κυνηγήσει τον Hamilton, αλλά ήταν πλέον αργά. 

Ο Verstappen ήταν έξαλλος για τις μπλε σημαίες που του έδειχνα οι κριτές της πίστας, καθώς βρισκόταν μπροστά από τον ομόσταυλό του Ricciardo που ήταν πιο γρήγορος με φρέσκα ελαστικά, που όμως δεν έδειχνε να μπορεί να τον προσπεράσει. Όπως και να έχει ο μικρός Ολλανδός έδωσε τη μάχη του για το βάθρο, την οποία και κέρδισε. 

Καταστροφή για την McLaren το Κινεζικό gp αφού δεν τερμάτισε κανένα της μονοθέσιο με τον Vandoorne να επιστρέφει στα πιτ και να μένει εκεί τελικά και τον Fernando Alonso να εγκαταλείπει μετά από μια μάχη με τον Sainz.

Hamilton και Vettel έχουν από μία νίκη και είναι μαζί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 43 βαθμούς και οι δύο. Η μάχη  έχει ανάψει και η συνέχεια δείχνει συναρπαστική καθώς μαζί με Mercedes - Ferrari δηλώνει παρούσα και η Red Bull τελικά, μέχρι το επόμενο gp στο Μπαχρέιν την Κυριακή του Πάσχα.


Αναλυτικά η κατάταξη :

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:37:36.158 25
2 Sebastian Vettel Ferrari +6.250s 18
3 Max Verstappen Red Bull +45.192s 15
4 Daniel Ricciardo Red Bull +46.035s 12
5 Kimi Räikkönen Ferrari +48.076s 10
6 Valtteri Bottas Mercedes +48.808s 8
7 Carlos Sainz Toro Rosso +72.893s 6
8 Kevin Magnussen Haas +1 lap 4
9 Sergio Perez Force India +1 lap 2
10 Esteban Ocon Force India +1 lap 1
11 Romain Grosjean Haas +1 lap 0
12 Nico Hulkenberg Renault +1 lap 0
13 Jolyon Palmer Renault +1 lap 0
14 Felipe Massa Williams +1 lap 0
15 Marcus Ericsson Sauber +1 lap 0
NC Fernando Alonso McLaren DNF 0
NC Daniil Kvyat Toro Rosso DNF 0
NC Stoffel Vandoorne McLaren DNF 0
NC Antonio Giovinazzi Sauber DNF 0
NC Lance Stroll Williams DNF 0










Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 09-04-2017 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More