F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

F1 - Bottas : «Σκληρό» η αποδοχή των team-orders

Ο Valtteri Bottas παραδέχθηκε ότι του ήταν δύσκολο να δεχθεί να «κάνει στην άκρη» για τον Lewis Hamilton, μετά από εντολή που πήρε από την Mercedes, και μάλιστα δύο φορές κατά τη διάρκεια του grand prix Formula 1 στο Μπαχρέιν.


Στο gp του Μπαχρέιν ο Valtteri Bottas αν και είχε την pole position αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον team mate του Hamilton μετά από εντολή της ομάδας. "Σαν οδηγός αγώνων δεν υπάρχει χειρότερο να ακούσεις, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή" δήλωσε ο Φιλανδός.

"Καταλαβαίνω απόλυτα την ομάδα σε αυτό. Υπήρχε μια ευκαιρία να συλλέξουν κάποιους έξτρα βαθμούς για την ομάδα και να προσπαθήσουν για τη νίκη. Έτσι βλέπω κάποιο νόημα, όμως είναι και πάλι σκληρό όταν έχεις την pole και παλεύεις για την νίκη. Έχω ομαδικό πνεύμα όμως και δεν θα έλεγα όχι στην ομάδα".

Παρά το γεγονός ότι είχε την πρώτη pole στην καριέρα του στην F1, ο Bottas δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα. Ένα πρόβλημα σε γεννήτρια δεν του έδωσε τη δυνατότητα να έχει τη σωστή πίεση στα ελαστικά του όπως αυτός επιθυμούσε.

"Στους πρώτους γύρους ήταν σίγουρα ένα σοβαρό πρόβλημα, με τον Vettel και τον Hamilton να πιέζουν πολύ, δεν είχα τον έλεγχο του αγώνα. Έπρεπε να φτιάξω μια διαφορά από αυτούς όμως δεν είχα την πρόσφυση να το κάνω, έτσι πίεσα περισσότερο με αποτέλεσμα να ελαστικά μου να «τελειώσουν» πιο γρήγορα".

"Σταθήκαμε και λίγο άτυχοι με το αυτοκίνητο ασφαλείας, ήταν λίγο αργό με αποτέλεσμα να χάσω τη θέση μου από τον Vettel και για τους επόμενους γύρους δεν μπορούσα να βρω ρυθμό. Το μονοθέσιο δεν ήταν όπως στις κατατακτήριες. Πρέπει να το δούμε και να βρούμε που ήταν το πρόβλημα".

Ως προς το αν θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα μπροστά από τον Hamilton αν δεν είχε υπακούσει τις διαταγές της ομάδας, ο Bottas είχε την κατάλληλη απάντηση.

"Νομίζω ότι θα υπήρχε μια πιθανότητα", είπε. "Θα έπρεπε όμως να παίξω άμυνα σκληρά και αυτό θα μπορούσε να φέρει μερικές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά όπως είπα η ομάδα πίστευε ότι είχε την ευκαιρία να πιάσει τον Sebastian ενδεχομένως, και έτσι το δοκιμάσαμε".







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 18-04-2017 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More