F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

F1 - Αποσαφήνιση ζητά ο Horner μετά το τέχνασμα του Vettel

Το αφεντικό της Red Bull - Christian Horner ζητά αποσαφήνιση των κανονισμών από την FIA μετά την τοποθέτηση εκτός «κουτιού» εκκίνησης του Sebastian Vettel στο Gp Κίνας.

f1 hellenic fan club - Αποσαφήνιση ζητά ο Horner μετά το τέχνασμα του Vettel

Ο Vettel κατά την εκκίνηση στο Κινέζικο Gp τοποθέτησε το μονοθέσιό του λίγο πιο αριστερά από την οριοθετημένη θέση της πίστας. Είναι προφανές ότι ο πιλότος της Ferrari το έκανε για να αποφύγει βρεγμένο κομμάτι της πίστας για να έχει καλύτερη πρόσφυση κατά την εκκίνηση. Δεν έγινε και κάτι όμως καθώς ο Γερμανός δεν κέρδισε τίποτα αφού δεν είχε, καλή αντίδραση τελικά.

Παρόλα αυτά η θέση του σημειώθηκε και εξετάστηκε από του αγωνοδίκες οι οποίοι αποφάσισαν να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull ζήτησε εξηγήσεις από την FIA για το τι επιτρέπεται και τι όχι όσο αφορά την τοποθέτηση του μονοθεσίου εντός ή εκτός «κουτιού» στη γραμμή εκκίνησης.

"Τελικά τι ισχύει, μόνο η οριζόντια γραμμή ή πρέπει να είναι μέσα στο κουτί" είπε ο Horner.

Οι κανονισμοί της F1 δεν αναφέρουν ότι ο πιλότος υποχρεούται να τοποθετήσει το μονοθέσιο ακριβώς ανάμεσα από τις λευκές γραμμές στη σχάρα εκκίνησης, μόνο ότι πρέπει να σταματήσει στη αντίστοιχη θέση του με τον γύρο σχηματισμού.

"Είναι προφανές τι προσπάθησε να επιτύχει - να αποφύγει το βρεγμένο κομμάτι της πίστας, κάτι που είναι κατανοητό" δήλωσε ο Horner.

"Καλό θα ήταν να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στο θέμα για το που μπορεί να τοποθετηθεί το μονοθέσιο. Το ίδιο είχε γίνει και το 2016 στην Ιαπωνία με τον Ricciardo και είχε σηζητηθεί και τότε".

Για την ιστορία ο Ricciardo είχε ζητήσει άδεια από την FIA και του επετράπη να τοποθετηθεί λίγο εκτός του κουτιού εκκίνησης γιατί η θέση ήταν βρεγμένη.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 10-04-2017 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More