F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

F1 - Η FIA ανακοίνωσε τον κανονισμό των νέων κατατακτηρίων

Οι νέες κατατακτήριες δοκιμές είναι πλέον γεγονός και επίσημα με άμεση εφαρμογή στο πρώτο αγώνα  της σεζόν στην Formula 1, το grand prix της Αυστραλίας.

f1 hellenic fan club - Η FIA ανακοίνωσε τον κανονισμό των νέων κατατακτηρίων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία - FIA, ενέκρινε ομόφωνα και ανακοίνωσε επίσημα τους κανονισμούς των νέων κατατακτήριων για την F1 με το τοπίο να αλλάζει εντελώς με το νέο σύστημα αποκλεισμού των οδηγών που θα ισχύει πλέον στον 1ο αγώνα στην Αυστραλία σε αντίθεση με την θέση του εμπορικού διευθυντή της Formula 1 τον Bernie Ecclestone ότι υπάρχει χρονικό πρόβλημα με το νέο λογισμικό και δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Η νέα μορφή των κατατακτηρίων έχει ως εξής :
  • Q1 : Διάρκεια 16 λεπτά, όλα τα μονοθέσια επιτρέπονται στην πίστα. Μετά από 7 λεπτά ο πιο αργός οδηγός αποβάλλεται και πρέπει να επιστρέψει στα πιτ. Το ίδιο επαναλαμβάνεται στα
    8m30s, 10m0s, 11m30s, 13m0s και 14m30s λεπτά έως ότου απομείνουν 16 μονοθέσια στην πίστα. Με το πέρας της περιόδου οι οδηγοί αφού ολοκληρώσουν το γύρο τους και επιστρέψουν στα πιτ ο πιο αργός πιλότος αποβάλλεται ώστε να προκριθούν 15 πιλότοι στην επόμενη περίοδο.
  • Q2 : Διάρκεια 15 λεπτά, στην πίστα επιτρέπονται όλα τα προκριθέντα μονοθέσια. Μετά από 6 λεπτά ο πιο αργός οδηγός αποβάλλεται και πρέπει να επιστρέψει στα πιτ. Το ίδιο  επαναλαμβάνεται στα7m30s, 9m0s, 10m30s, 12m0s και 13m30s λεπτά. εως ότου απομείνουν 9 μονοθέσια στην πίστα. Με το πέρας της περιόδου οι οδηγοί αφού ολοκληρώσουν το γύρο τους και επιστρέψουν στα πιτ ο πιο αργός πιλότος αποβάλλεται ώστε να προκριθούν 8 πιλότοι στην τελευταία περίοδο.
  • Q3 :  Διάρκεια 14 λεπτά, στην πίστα επιτρέπονται όλα τα προκριθέντα μονοθέσια. Μετά από 5 λεπτά ο πιο αργός οδηγός αποβάλλεται και πρέπει να επιστρέψει στα πιτ. Το ίδιο  επαναλαμβάνεται στα 6m30s, 8m0s, 9m30s, 11m0s και 12m30s λεπτά, εως ότου απομείνουν 2 μονοθέσια στην πίστα τα οποία θα αγωνιστούν για την pole position μέχρι το τέλος της περιόδου.

Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν, αποτελούν μέρος του Αγωνιστικού Κανονισμού της F1.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 11-03-2016 | F1 Hellenic Fan Club 



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More