F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

F1 - Fernando Alonso : "Είχα Άγιο"

Πολύ τυχερός δήλωσε ο Fernando Alοnso μετά το τρομακτικό ατύχημά του στο grand prix της Αυστραλίας και είπε χαρακτηριστικά ο πιλότος της McLaren, "σήμερα ξόδεψα μερική από την τύχη  στη ζωή μου".

f1 hellenic fan club - Fernando Alonso : "Είχα Άγιο"

O Φερνάνtο Αλόνσο βγήκε αλώβητος από το τρομακτικό ατύχημα που είχε μετά από σύγκρουση με τον Esteban Gutierrez στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, στην στροφή 3 και στο 18ο γύρο του αγώνα τον οποίο διέκοψαν για 20 λεπτά οι αγωνοδίκες μέχρι να καθαριστεί η πίστα από τα θραύσματα του μονοθεσίου του Ισπανού πιλότου το οποίο διαλύθηκε κυριολεκτικά.


"Ήταν ένα τρομακτικό ατύχημα και μια τρομακτική στιγμή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευγνώμον που είμαι ζωντανός εδώ μαζί σας".


Η δύναμη που ασκήθηκε στο σώμα του Αλόνσο την ώρα της σύγκρουσης με τις προστατευτικές μπάρες της πίστας ήταν της τάξης των 46g όπως ερευνήθηκε και ανακοινώθηκε. Είναι πραγματικά απίστευτο πως βγήκε σώος από το μονοθεσιό του με μόνο ένα μικρό κτύπημα στο γόνατό του.


Ο Ισπανός όχι απλά δεν έχασε τις αισθήσεις του αντιθέτως ανακατεμένος όπως ήταν με ότι είχε απομείνει από αυτό που λέγεται μονοθέσιο της F1, είχε την διανοητική διαύγεια να σκεφτεί ότι βλέπει η μητέρα του από την τηλεόραση και για αυτό βιάστηκε να βγει από τα συντρίμμια για να της δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του, όπως και είπε σε δήλωσή του αργότερα.

"Είδα ότι υπήρχε κάποιο κενό, έπρεπε να βγω έξω γρήγορα καθώς έπρεπε να δείξω, στην μητέρα μου που έβλεπε από την τηλεόραση, ότι είμαι καλά".


Οι αγωνοδίκες της Μελβούρνης διερεύνησαν το ατύχημα αλλά, όπως και ο Alonso, απήλλαξαν τον Gutierrez από κάθε ευθύνη για αυτό.


"Ήμασταν σε μάχη, κινήθηκα την τελευταία στιγμή και δεν έχεις την πλήρη εικόνα της πίστας, προσπαθείς να αμυνθείς χωρίς να ξέρεις τι σκέφτεται να κάνει ο άλλος πιλότος", είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

"Έμεινα έκπληκτος με το ότι ο Fernando βγήκε χωρίς γρατζουνιά, αυτό δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε κάνει στον τομέα της ασφάλειας στη Φόρμουλα ένα", πρόσθεσε ο Button.


"Σήμερα ξόδεψα μερική από την τύχη μου στη ζωή, για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τη McLaren αλλά και την FIA, για το επίπεδο της ασφάλειας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και τους οπαδούς για την ανησυχία που επέδειξαν και την ασυνήθιστη στήριξη. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και η σκέψη μου είναι στον επόμενο αγώνα στο Μπαχρέιν και στο να μπω στο μονοθέσιο και πάρω τους πρώτους μου βαθμούς για φέτος", ήταν το μήνυμα του Alonso στο Instagram.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 21-03-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More