F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

F1 - Gp Μαλαισίας : Νίκη Verstappen, 4ος ο Vettel

Δώρο γενεθλίων η νίκη στο Max Verstappen. Στη 2η θέση ο Lewis Hamilton ανοίγει τη διαφορά από τον Vettel που από την τελευταία θέση τερμάτισε 4ος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo.

f1 hellenic fan club - Gp Μαλαισίας : Νίκη Verstappen, 4ος ο Vettel

Είναι η 2η νίκη στην Formula 1 για τον «μικρό» της Red Bull και ήρθε στον τελευταίο αγώνα της Μαλαισίας σαν δώρο την ημέρα των γενεθλίων του Max. Το δώρο βέβαια με λίγο χιούμορ μπορούμε να πούμε ότι ήρθε από την Ferrari με αυτά που έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ.

Λίγο πριν την εκκίνηση οι μηχανικοί της Ferrari ανίχνευσαν πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του Kimi Raikkonen που εκκινούσε από τη 2η θέση με προοπτική νίκης. Αναγκάστηκαν να αποσύρουν το μονοθέσιο στα πιτ τη στιγμή που όλα ήταν έτοιμα για το γύρο σχηματισμού. Ο Kimi εγκατέλειψε αμαχητί δυστυχώς.

Απίστευτο αγώνα έκανε ο Vettel που εκίνησε από την τελευταία θέση, αφού άλλαξε κινητήρα αλλα με πολύ καλή στρατηγική και καταιγιστικό ρυθμό πρόλαβε και τους προσπέρασε σχεδόν όλους ακόμα και την Mercedes του Bottas την ώρα των πιτ-στοπ. Ο Γερμανός απείλησε και τον Ricciardo 10 γύρους πριν την καρό σημαία για την θέση στο βάθρο, θέση που δεν κατάφερε να πάρει αφού πιο αργά μονοθέσια τον καθυστέρησαν την κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα.

Η Ferrari ήταν σίγουρα πολύ δυνατή στην Μαλαισία και είχε το πρώτο χέρι και υπό κανονικές συνθήκες θα έκαναν το 1-2. Τα πράγματα όμως δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε και αυτή είναι η ομορφιά στους αγώνες.

Ο Hamilton πολύ έξυπνα αρκέστηκε στην 2η θέση και τους πολύτιμους βαθμούς, ανοίγοντας έτσι τη διαφορά από τον Vettel. Ο Βρετανός σίγουρα μπορούσε να κοντραριστεί με τον Verstappen στην αρχή και το είπε λίγο πριν το πόντιουμ στον Ολλανδό "μπορούσα να σου κλείσω την πόρτα αλλά δεν το έκανα", αν και οι Red Bull ήταν πολύ καλύτερες από τις Mercedes δεν ξέρουμε πόσο θα μπορούσε να κρατηθεί. Μη ξεχνάμε όμως πως και ο Vettel από την τελευταία θέση πέρασε καθαρά τον Bottas.

Σαν να μην έφταναν αυτά που είχε πάθει η Ferrari μετά το τερματισμό ήρθε και ένα ανεπάντεχο ατύχημα καθώς ο Stroll έπεσε πάνω στον Vettel διαλύοντας το πίσω αριστερό ψαλίδι του μονοθεσίου του Γερμανού. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει κάπου εδώ η κακοτυχία των «κόκκινων».




Αναλυτικά η κατάταξη :


Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Max Verstappen RED BULL 1:30:01.290 25
2 Lewis Hamilton MERCEDES +12.770s 18
3 Daniel Ricciardo RED BULL +22.519s 15
4 Sebastian Vettel FERRARI +37.362s 12
5 Valtteri Bottas MERCEDES +56.021s 10
6 Sergio Perez FORCE INDIA +78.630s 8
7 Stoffel Vandoorne MCLAREN +1 lap 6
8 Lance Stroll WILLIAMS +1 lap 4
9 Felipe Massa WILLIAMS +1 lap 2
10 Esteban Ocon FORCE INDIA +1 lap 1
11 Fernando Alonso MCLAREN +1 lap 0
12 Kevin Magnussen HAAS +1 lap 0
13 Romain Grosjean HAAS +1 lap 0
14 Pierre Gasly TORO ROSSO +1 lap 0
15 Jolyon Palmer RENAULT +1 lap 0
16 Nico Hulkenberg RENAULT +1 lap 0
17 Pascal Wehrlein SAUBER +1 lap 0
18 Marcus Ericsson SAUBER +2 laps 0
NC Carlos Sainz TORO ROSSO DNF 0
NC Kimi Räikkönen FERRARI DNS 0





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 01-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More