F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

F1 - Δοκιμάζει Kubica η Williams

Η Williams θα δώσει δύο μέρες δοκιμών στον Robert Kubica αυτό το μήνα για να αξιολογήσει αν ο Πολωνός είναι ικανός να επιστρέψει στην Formula 1 μετά από 7 χρόνια απουσίας.

f1 hellenic fan club - Δοκιμάζει Kubica η Williams

Ο 32χρονος Πολωνός πιλότος έχει να αγωνιστεί στην F1 από το ατύχημά του στο WRC το 2011 το οποίο του άφησε αναπηρία στο αριστερό του χέρι.

Η Renault τον δοκίμασε τρεις φορές το καλοκαίρι που μας πέρασε, χωρίς όμως η Γαλλική ομάδα να δώσει συνέχεια, με το ενδιαφέρον της να σταματά εκεί.

Τώρα η Williams θέλει να αξιολογήσει τον Πολωνό σαν πιθανό αντικαταστάτη του Felipe Massa.

Στη Renault είχαν πει τον Αύγουστο, μετά από δοκιμές μιας ημέρας στο Hungaroring, ότι έχουν ερωτηματικά όσον αφορά την ετοιμότητα που χρειάζεται να έχει για να επιστρέψει στην F1.

Ο μάνατζερ του Kubica δήλωσε πως είναι έτοιμος για την επιστροφή του και θα το αποδείξει στο τεστ της Williams.

Οι προγραμματισμένες δοκιμές είναι στο Silverstone μετά το Ιαπωνικό Gp και στην Ουγγαρία όπου και δοκιμαστεί η αντοχή του σε παρατεταμένες απαιτητικές στροφές.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η κινητικότητα και η δύναμη του χεριού του η οποία είναι περιορισμένη μετά το ατύχημα του 2011 καθώς και τα πολλαπλά τραύματα που είχε στο σώμα του.

Ο Paul Di Resta έχει επίσης και αυτός την πιθανότητα να πάρει μια θέση πιλότου στην Williams, καθώς είχε αντικαταστήσει τον Massa στην Ουγγαρία, όμως για το 2018 η επιλογή πρωτίστως θα είναι μεταξύ του Βραζιλιάνου και του Πολωνού.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 04-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More