F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

F1 - Gp Αμερικής : Καινούριο σασί στον Vettel

Η Ferrari θα αλλάξει το σασί του Sebastian Vettel μετά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Γερμανικός πιλότος στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής στο Austin.

f1 hellenic fan club - Gp Αμερικής : Καινούριο σασί στον Vettel

Έχοντας καθυστερήσει να βγει στο FP2 καθώς η Ferrari έκανε αλλαγές στο αυτοκίνητό του μετά την πρώτη περίοδο, ο Vettel τότε είχε μια τεράστια ολίσθηση στην πίστα στην στροφή 19 και πέρασε λίγο χρόνο στα πιτ πριν επανεμφανιστεί.

Αργότερα, ο Vettel ανέφερε στην ενδοεπικοινωνία ότι ο μπροστινός άξονας του μονοθεσίου του έχει αίσθηση σαν "ζελέ",  αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στα πιτ.

Η ομάδα γρήγορα προσπάθησε να βρει τη ρίζα του προβλήματος, αλλά παρά μια εκτεταμένη ανάλυση, δεν προέκυψε τίποτα προφανές ώστε να δώσει εξήγηση σε αυτό που αισθάνθηκε ο Vettel.

Ως μέτρο προφύλαξης για τον Vettel, ώστε να μην έχει παρόμοιες ανησυχίες το Σάββατο, η Ferrari αποφάσισε να αλλάξει το σασί. Η ομάδα δούλεψε όλη το βράδυ για την αντικατάσταση.

Η Ομοσπονδία έδωσε άδεια για την αλλαγή και το νέο σασί θα εγκριθεί από τη FIA πριν από την έναρξη του Fp3.

Ο Vettel έχει με τον Lewis Hamilton διαφορά 59 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών, με τέσσερις αγώνες να παραμένουν.

Αν ο Hamilton κερδίσει την Κυριακή τον αγώνα, ο Vettel θα έπρεπε να τερματίσει πέμπτος ή πιο ψηλά για να εμποδίσει τον Βρετανό να γίνει από τώρα για τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 21-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More