F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

F1 - Δηλώσεις Arrivabene για το «φιάσκο» της Ferrari στην Ιαπωνία

Ο Maurizio Arrivabene σχολίασε για ότι συνέβη στο Ιαπωνικό grand prix σχετικά με την εγκατάλειψη του Sebastian Vettel και την απόδοση του Kimi Raikkonen.

f1 hellenic fan club - Δηλώσεις Arrivabene για το «φιάσκο» της Ferrari στην Ιαπωνία

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Suzuka για άλλη μια φορά έβγαλε πρωταθλητή. Τα προβλήματα στους τελευταίους αγώνες για τον Vettel φαίνεται να τον βγάζουν εκτός μάχης για τον φετινό τίτλο με αποκορύφωμα την αξιοπιστία από την οποία προδόθηκε την πιο κρίσιμη στιγμή.

Οι σκηνές που είδαμε στο grid της Suzuka με το μονοθέσιο του Vettel  θύμισαν αυτό που συνέβη με τον Kimi Raikkonen στη Μαλαισία και πάλι στο grid, όταν ένας σωλήνας μεταξύ του συμπιεστή και του κινητήρα έσπασε πριν από την εκκίνηση - κάτι που η Ferrari δεν μπορούσε να επιδιορθώσει εκείνη την στιγμή και οδήγησε τον Kimi σε εγκατάλειψη. 

Αν και ο Maurizio Arrivabene αρνήθηκε και πάλι να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βγήκε μια λιτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ιταλικής ομάδας.

"Για άλλη μια φορά, παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό μας έχει σαφώς μεγάλες δυνατότητες, τα πράγματα δεν πήγαν βάση του σχεδιασμού που είχαμε".

"Το πρόβλημα που σταμάτησε το Seb ήταν κάτω από ένα σπασμένο μπουζί. Διαπιστώσαμε ότι κάτι δεν ήταν σωστό στο γύρο σχηματισμού και προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα".

"Ο Seb είχε μια πολύ καλή εκκίνηση, αλλά λίγο αργότερα έπρεπε να τον καλέσουμε πίσω στο γκαράζ για να εγκαταλείψει διασφαλίζοντας το μονοθέσιο".

Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στον αγώνα του Raikkonen. "Ο αγώνας του Kimi διακυβεύτηκε από την μη ιδανική θέση εκκίνησης του, η οποία προκλήθηκε λόγω της ποινής που έπρεπε να πάρει για την αλλαγή του κιβωτίου μετά το ατύχημα του στο FP3. Από εκεί μπόρεσε και αναρριχήθηκε μέχρι την 5η θέση."

"Όπως είπα και πριν, γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο, οι οδηγοί και η ομάδα είναι ανταγωνιστικοί και μέσα στο ρυθμό."

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τους προσεχείς αγώνες με μεγάλη αποφασιστικότητα και ακόμα περισσότερη προσπάθεια, μέχρι και την τελευταία στροφή του τελευταίου Grand Prix του πρωταθλήματος."




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More