F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

F1 - Δυσάρεστες «εκπλήξεις» φοβάται ο Vettel στην Ιαπωνία

Ο Sebastian Vettel δήλωσε ότι φοβάται για «δυσάρεστες εκπλήξεις» εν όψη του Ιαπωνικού Gp μετά το ατύχημα του με τον Stroll στην Μαλαισία σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

f1 hellenic fan club - Δυσάρεστες «εκπλήξεις» φοβάται ο Vettel στην Ιαπωνία

Μετά το τέλος του αγώνα στην Μαλαισία στον γύρο επιστροφής στα πιτ το αριστερό πίσω μέρος του μονοθεσίου του Vettel διαλύθηκε εντελώς όταν ο Stroll ο οποίος δεν είχε δει δίπλα του τον Γερμανό έκανε δεξιά για να μαζέψει υπολείμματα ελαστικού από την πίστα, όπως συνηθίζεται, πέφτοντας πάνω στον Vettel.

Από τη επαφή-σύγκρουση η Williams του Stroll βγήκε περιέργως ανέπαφη καθώς έγινε με τον δεξιό εμπρός τροχό, σε αντίθεση με το μονοθέσιο του Vettel του οποίου διαλύθηκε το αριστερό πίσω μέρος με τον τροχό-ψαλίδι να κάθεται πάνω στην πίσω πτέρυγα της Ferrari.

Το ζητούμενο πλέον και το άγχος του Γερμανού πιλότου, μέσα στην όλη ατυχία του στο τριήμερο της Μαλαισίας, είναι αν το κιβώτιο ταχυτήτων στο οποίο στηρίζεται το πίσω σύστημα των μονοθεσίων έχει πάθει ζημιά καθώς έτσι θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ποινής 5 θέσεων στο gp Ιαπωνίας την ερχόμενη Κυριακή στην περίπτωση που θα χρειαστεί αλλαγή.

Το συμβάν εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες στη Μαλαισία που αποφάσισαν ότι κανείς δεν ευθύνεται και έτσι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις. 

Η Ferrari έστειλε το κιβώτιο στο Maranello για έλεγχο και περιμένουν να δουν αν μπορεί τελικά να "σωθεί" και να γλυτώσει την ποινή ο Sebastian που θα του επιβληθεί αν τελικά χρειαστεί να αλλαχθεί.

" θα το ελέγξουμε, αν χρειαστεί αλλαγή θα είναι άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη για το Σαββατοκύριακο" δήλωσε ο Γερμανός πιλότος, "ελπίζω πως όχι, γιατί ήταν κάτι το εντελώς περιττό".

Άλλο ένα θέμα που δημιουργείται είναι, το πως άφησε το μονοθεσιό του στην πίστα ο Vettel. Βάση κανονισμών οφείλει ο κάθε πιλότος που εγκαταλείπει ένα μονθέσιο μέσα στην πίστα να το έχει στη νεκρά ταχύτητα, με το συμπλέκτη σε αδρανή θέση και το τιμόνι στη θέση του. Ο Γερμανός όμως πήρε το τιμόνι μαζί του. Καμία πράξη όμως δεν έγινε εναντίων του.

Σε ερώτηση που του έγινε γιατί πήρε μαζί του το τιμόνι απάντησε : " ήταν μια κίνηση αντανακλαστική. Είδα τον Pascsal να σταματάει και δεν μπορούσα να το βάλω στη θέση του, έτσι το πήρα μαζί μου καθώς σκέφτηκα να το προστατέψω επειδή καμιά φορά η πίστα ανοίγει για τους θεατές και είναι το μοναδικό κινητό κομμάτι που θα μπορούσαν ίσως να πάρουν. Κανεί δεν χρειάζεται να χάσει το τιμόνι του. Ήταν απαραίτητο; μάλλον όχι".








Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More