F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

F1 - Ferrari : Δεν πρόλαβαν να αλλάξουν μπουζί στον Vettel

Οι μηχανικοί της Ferrari δεν είχαν αρκετό χρόνο για να διορθώσουν το πρόβλημα στον Sebastian Vettel λίγο πριν την εκκίνηση του Gp Ιαπωνίας, στη πίστα της Suzuka.

f1 hellenic fan club - Ferrari : Δεν πρόλαβαν να αλλάξουν μπουζί στον Vettel

Οι φιλοδοξίες του Vettel για τίτλο παγκόσμιου πρωταθλήματος υπέστησαν σοβαρό πλήγμα καθώς είναι η δεύτερη εγκατάλειψη του Γερμανού σε τρία συνεχόμενα Gp. Στη Suzuka αναγκάστηκε να αποσυρθεί νωρίς από τον αγώνα εξαιτίας της αποτυχίας ενός μπουζί.

Στην Ferrari συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το μονοθέσιο του Vettel, την ώρα που άνοιξε το pitlane και το μετακινούσαν στην γραμμή εκκίνησης πριν από την έναρξη του αγώνα.

Μόλις έφτασε στη θέση εκκίνησης, οι μηχανικοί της Ferrari έσπευσαν στο μονοθέσιο για να προσπαθήσουν να ασχοληθούν με το θέμα, αφαιρώντας το κάλυμμα του κινητήρα έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στην περιοχή όπου υπήρχε το πρόβλημα.

Οι σκηνές θύμισαν αυτό που συνέβη με τον Kimi Raikkonen στη Μαλαισία, όταν ένας σωλήνας μεταξύ του συμπιεστή και του κινητήρα έσπασε πριν από την εκκίνηση - κάτι που η Ferrari δεν μπορούσε να επιδιορθώσει εκείνη την στιγμή και οδήγησε τον Kimi σε εγκατάλειψη.

Καθώς η ομάδα προσπαθούσε να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος στο μονοθέσιο του Vettel, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τους μηχανικούς να αφαιρέσουν τα μέρη του αυτοκινήτου που ήταν απαραίτητα για να αλλαχθεί το μπουζί.

Με το πρόβλημα να υπάρχει και στον γύρο σχηματισμού, η Ferrari προσπάθησε να αλλάξει τις ρυθμίσεις του κινητήρα με μια ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε και ο κινητήρας του Vettel έμεινε από δύναμη στην έναρξη του αγώνα και καθώς έχανε συνέχεια θέσεις, αποφασίστηκε τελικά να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Το «αφεντικό» της ομάδας της Ferrari, Maurizio Arrivabene, αρνήθηκε και πάλι να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά τον αγώνα, αλλά στο δελτίο τύπου της ομάδας ανέφερε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται σκληρά στους υπόλοιπους αγώνες, παρά τις αναποδιές στην πρόκληση του πρωταθλήματος.

"Όπως είπα και πριν, γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο, οι οδηγοί και η ομάδα είναι ανταγωνιστικοί και μέσα στο ρυθμό ", είπε o Arrivabene.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τους προσεχείς αγώνες με μεγάλη αποφασιστικότητα και  ακόμα περισσότερη προσπάθεια, μέχρι και την τελευταία στροφή του τελευταίου Grand Prix του πρωταθλήματος. "

πηγή: motorsport.com






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More