F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

F1 : Ο εφιάλτης της Red Bull

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η Πρωταθλήτρια της Formula 1, Red Bull. Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο δοκιμαστικών εξέλιξης τα προβλήματα για την Αυστριακή ομάδα εξακολουθούν να υπάρχουν. Αξιοπιστία, είναι κυρίως αυτό που ψάχνουν οι μηχανικοί της Red Bull αλλά και της Renault για να υποστηρίξουν τον τίτλο τους.

f1 hellenic fan club - vettel bahrain test 2014

Άλλο ένα τετραήμερο έμεινε για την ολοκλήρωση των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης την ερχόμενη εβδομάδα στις 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. Αυτές οι τέσσερις μέρες είναι ότι έχει απομείνει στη Red Bull για να ξεπεράσουν τα προβλήματα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στις 16 Μάρτη στην Αυστραλία.

Μετά το φιάσκο στη Χερέθ που μπόρεσαν να κάνουν μόλις 21 γύρους όλο το 4ήμερο χωρίς να αποκομίσουν και πολλά, περίμεναν το τεστ στο Μπαχρέιν για τη βελτίωση της κατάστασης κάτι όμως που δεν έγινε. Μπορεί να σημείωσαν 116 γύρους στο Μπαχρέιν που αποτελεί τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη Χερέθ, όμως δεν είναι ούτε το 1/3 από τους γύρους που έκαναν η Mercedes και η Ferrari που είναι σαφέστατα σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της αξιοπιστίας και αυτό είναι το ζητούμενο για όλες τις ομάδες. Μετά από 8 ημέρες δοκιμών τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έχει καλύψει η Mercedes W05 με 3.073 - 624 γύροι, η McLaren MP4-29 ακολουθεί με 2.686-541 γύροι. Τρίτη είναι η Ferrari με 2.664 χιλιόμετρα και 538 γύρους.

Το πρόβλημα πάντως δεν αφορά κυρίως το πακέτο Renault αλλά και το ίδιο την ίδια την RB10 που αποδεικνύεται προβληματική. Πληροφορίες εκ των έσω λένε ότι όσο πιο πολύ βάζουν το μονοθέσιο στην πίστα, τόσο πιο πολλά προβλήματα ανακαλύπτουν.

Όπως και να 'χει η ψαλίδα κλείνει και η Αυστριακή ομάδα έχει στη διάθεσή της μόνο 4 ημέρες για να ετοιμαστεί. Το στοίχημα μεγάλο και όλοι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 23-02-2014 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More