F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

F1 - Νίκη Hamilton από το πουθενά στο χαοτικό Gp του Μπακού

Πρώτη φετινή νίκη του Lewis Hamilton στην Formula 1 εκμεταλλευόμενος το χαμό που επικράτησε στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Kimi Raikkonen διέσωσε την παρτίδα για τη Ferrari με τον Sergio Perez να παίρνει και πάλι βάθρο στο Μπακού.

f1 hellenic fan club - Νίκη Hamilton από το πουθενά στο χαοτικό Gp του Μπακού

Και τι δεν είδαμε σε αυτό τον αγώνα που είχε σαν ευνοούμενο τον Βρετανό πιλότο της Mercedes. Ο Lewis πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και πέρασε επικεφαλής στη μάχη για τον τίτλο με διαφορά 4 βαθμών έναντι του Vettel.

Ίσως πλέον να μπορούμε να πούμε ότι οι αγώνες βαίνουν καλώς, θεού θέλοντος και Μαξ επιτρέποντος

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας που ήρθε στον πρώτο γύρο από την επαφή του Raikkonen με τον Ocon ο αγώνας κυλούσε ομαλά με την Vettel να οδηγεί την κούρσα που όλα έδειχναν ότι έπαιρνε και τη νίκη, αφού ο Hamilton δεν είχε την ταχύτητα να τον απειλήσει.

Από την άλλη στον αγώνα οι δύο «ταύροι» ήταν μαζί με τον Max Verstappen να είναι μπροστά από τον Ricciardo με άγριες διαθέσεις. Τελικά παρά τις ωραίες μονομαχίες-επαφές μεταξύ τους τα πράγματα είχαν την χειρότερη κατάληξη για την Αυστριακή ομάδα με τους δύο πιλότους να τρακάρουν μεταξύ τους καταστρέφοντας τον αγώνα τους στον 39ο γύρο προκαλώντας το 2ο αυτοκίνητο ασφαλείας.

Εκείνη τη στιγμή ο Bottas οδηγούσε τον αγώνα χωρίς να έχει κάνει πιτ στοπ όμως, με τον Vettel και Hamilton πίσω του να έχουν κάνει και οι δύο αλλαγή ελαστικών. 

Απίστευτο δώρο στον Φιλανδό πιλότο της Mercedes αυτή η εξέλιξη την οποία και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο προλαβαίνοντας να κάνει το πιτ στοπ του διατηρώντας και την πρωτοπορία στον αγώνα.

Σε έναν αγώνα F1 όλα μπορούν να γίνουν όπως και να πέσεις στις προστατευτικές μπάρες όταν το α.α. είναι στην πίστα, κάτι που έκανε ο Grosjean στον 44ο γύρο.

Η απόλυτη ανατροπή για τον Vettel ο οποίος στην προσπάθειά του να περάσει τον Bottas στην επανεκκίνηση του αγώνα κατά την έξοδο του α.α. μπλόκαρε τους τροχούς του καταστρέφοντας τα ελαστικά του με αποτέλεσμα να πέσει στην τέταρτη θέση την οποία και έχασε από τον Perez στην ευθεία.

Και τώρα το "κερασάκι" για φινάλε επιφύλασσε τελικά να πάρει τη νίκη ο Hamilton καθώς ο Bottas που οδηγούσε την κούρσα, πάτησε ένα θραύσμα το οποίο κλάταρε το πίσω δεξί ελαστικό του τελειώνοντας έτσι τον αγώνα του.

Το gp στο Μπακού μας χάρισε και πάλι ένα ανατρεπτικό αγώνα με πολύ δράση, μάχες και θέαμα που σίγουρα θα ευχαριστήθηκαν οι φίλοι του αθλήματος.


Αναλυτικά η κατάταξη :


Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton MERCEDES 1:43:44.291 25
2 Kimi Räikkönen FERRARI +2.460s 18
3 Sergio Perez FORCE INDIA +4.024s 15
4 Sebastian Vettel FERRARI +5.329s 12
5 Carlos Sainz RENAULT +7.515s 10
6 Charles Leclerc SAUBER +9.158s 8
7 Fernando Alonso MCLAREN +10.931s 6
8 Lance Stroll WILLIAMS +12.546s 4
9 Stoffel Vandoorne MCLAREN +14.152s 2
10 Brendon Hartley TORO ROSSO +18.030s 1
11 Marcus Ericsson SAUBER +18.512s 0
12 Pierre Gasly TORO ROSSO +24.720s 0
13 Kevin Magnussen HAAS +40.663s 0
14 Valtteri Bottas MERCEDES DNF 0
NC Romain Grosjean HAAS DNF 0
NC Max Verstappen RED BULL DNF 0
NC Daniel Ricciardo RED BULL DNF 0
NC Nico Hulkenberg RENAULT DNF 0
NC Esteban Ocon FORCE INDIA DNF 0
NC Sergey Sirotkin WILLIAMS DNF 0





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 29-04-2018 | F1 Hellenic Fan Club





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More