F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

F1 - Μεγάλο πρόστιμο σε Ferrari για το ατύχημα στο πιτ-στοπ

Εξάντλησαν την αυστηρότητά τους προς στην Ferrari για το ατύχημα στο πιτ-στοπ του Kimi Raikkonen στο gp του Μπαχρέιν που προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό ενός μηχανικού της.


Ανάμικτα συναισθήματα για τη Ferrari ο αγώνας στο Μπαχρέιν - Ο Sebastian Vettel σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αλλά μια άτυχη στιγμή στο πιτ-στοπ του Kimi Raikkonen, άφησε έναν από τους μηχανικούς με ένα σπασμένο πόδι και την ομάδα με ένα μεγάλο πρόστιμο.

Ήταν ο 35ος γύρος όταν ο Kimi μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών η οποία ήταν καταστροφική. Η ένδειξη να ξεκινήσει έγινε λανθασμένα την στιγμή που δεν είχε καν ολοκληρωθεί η αντικατάσταση ελαστικών και στους τέσσερις τροχούς. Ο Raikkonen έφυγε σωστά όπως και έπρεπε όμως χωρίς να το θέλει παρέσυρε έναν μηχανικό του με αποτέλεσμα δυστυχώς να του προκαλέσει κάταγμα κνήμης περόνης.

Αμέσως ειδοποίησαν τον Φιλανδό να σταματήσει το μονοθέσιο όπως και έπραξε λίγα μέτρα μετά, καθώς έφυγε με τρία νέα ελαστικά και στον πίσω αριστερό τροχό το παλιό.

Ο Raikkonen μετά τον αγώνα δήλωσε: "Φεύγω όταν βλέπω τα πράσινα φώτα. Δεν κοιτάζω τι γίνεται πίσω μου. Δυστυχώς έγινε το κακό. Σταμάτησα μόλις με ενημέρωσαν από την ενδοεπικοινωνία. Δεν κατάλαβα τι συνέβη".

Ο μηχανικός της Ferrari αφού χειρουργήθηκε με επιτυχία, αναρρώνει χωρίς κανένα άλλο κίνδυνο για την υγεία του.

Ήταν λογικό η Παγκόσμια Ομοσπονδία να εξαντλήσει την αυστηρότητά της επιβάλλοντας 50.000€ χρηματικό πρόστιμο, η μεγαλύτερη ποινή μπορεί να δοθεί για την περίπτωση.

Η δήλωση της FIA : "το μονοθέσιο με το νούμερο #7 απελευθερώθηκε χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.13 του αγωνιστικού κανονισμού. Επίσης ο τρόπος που έγινε αυτό έθεσε σε κίνδυνο τους μηχανικούς της ομάδας και επέφερε και τον τραυματισμό ενός από αυτούς".






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 09-04-2018 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More