F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

F1 - Η Ferrari δίνει εξηγήσεις για το ατύχημα στο pit-stop

Η Ferrari αποκάλυψε τι πήγε στραβά στο πιτ στοπ του Kimi Raikkonen στο Gp Formula 1 του Μπαχρέιν, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός από τους μηχανικούς της.

f1 hellenic fan club - Η Ferrari δίνει εξηγήσεις για το ατύχημα στο pit-stop

Ένα πρόβλημα κατά την απομάκρυνση του ελαστικού στον πίσω αριστερό τροχό του μονοθεσίου, καθυστέρησε τον Francesco Cigarini να εγκαταστήσει το καινούργιο ελαστικό και καθώς στέκεται περιμένοντας μπροστά από τον τροχό, δόθηκε  στο Raikkonen το πράσινο φως για να φύγει.

Ο Cigarini χτυπήθηκε από το μονοθέσιο του Raikkonen, και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση αφού έπαθε κάταγμα σε κνήμη και περόνη.

Η ερώτηση είναι σαφής, πως δόθηκε το πράσινο φως στον Φιλανδό πιλότο να ξεκινήσει αφού ο ένας τροχός του δεν είχε καν βγει από τη θέση του για να μπει το φρέσκο ελαστικό.

Ο επικεφαλής της Ferrari Maurizio Arrivabene εξήγησε μετά από έρευνα που έγινε σε συνεννόηση με την FIA για να αποφευχθούν αντίστοιχα λάθη στο μέλλον, πως ένας αισθητήρας διάβασε λάθος πληροφορία και δόθηκε εντολή στον Kimi να ξεκινήσει.

"Η ομάδα πληγώθηκε όταν τραυματίστηκε δικό μας άνθρωπος, οπότε ήταν προς το συμφέρον μας να εξετάσουμε τη συνολική διαδικασία".

"Ενεργούμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι τα pit-stops κατά τη διάρκεια του αγώνα γίνονται όσο πιο ασφαλή γίνεται".

f1 hellenic fan club - Η Ferrari δίνει εξηγήσεις για το ατύχημα στο pit-stop

"Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τρεις παράγοντες: τον ανθρώπινο έλεγχο (τα μέλη του πληρώματος), το μηχανικό (το πιστόλι) και μια ηλεκτρονική συσκευή (ένας αισθητήρας για τον προσδιορισμό ενός σωστά προσαρτημένου τροχού)".

"Αυτό οδήγησε στο κακό χειρισμό του πίσω αριστερού τροχού, καθώς η ηλεκτρονική συσκευή δεν διάβασε σωστά και έδωσε το πράσινο φως στον Kimi να φύγει".

"Είναι δική μας ευθύνη γιατί πάνω από όλα ενδιαφερόμαστε για τους δικούς μας ανθρώπους".

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που φρόντισαν τον Francesco, στον γιατρό της ομάδας, στο ιατρικό προσωπικό της FIA κι επίσης τις Αρχές στο Μπαχρέιν, που μας βρήκαν τον καλύτερο γιατρό του Μπαχρέιν να κάνει την επέμβαση. Μας βοηθούσαν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο, έτσι τους ευχαριστούμε όλους".





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 13-04-2018 | F1 Hellenic Fan Club





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More