F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

F1 - Μυρίζει Imola

Έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 είναι η γνωστή πίστα αγώνων στο Σαν Μαρίνο. Νέες φήμες θέλουν τη θρυλική Ίμολα, μετά από επαφή με τον Ecclestone, να παίρνει τη θέση της Μόντσα από του χρόνου 


Ο Bernie Ecclestone είχε συνάντηση στο Μπαχρέιν με τον υπεύθυνο της Imola τον Selvatico Estense για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν grand prix και πάλι. Πιστεύεται ότι η συνάντησή τους έγινε για να επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα του χώρου ώστε να προχωρήσουν με την πιθανή επιστροφή της στο καλεντάρι.

Η πίστα δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα F1 από το 2006, αλλά έκτοτε έχει ανανεωθεί και σήμερα κατέχει την απαιτούμενη άδεια της FIA για να φιλοξενήσει αγώνα της. 

Η Imola θέλει να καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμη και πρόθυμη να φιλοξενήσει και πάλι αγώνα F1 στο μέλλον για αυτό έχει αναβαθμίσει τα πιτς και τα paddock της πίστας την στιγμή που το μέλλον του Ιταλικού Gp στη Μόντσα εξακολουθεί να είναι αβέβαιο με τους υπεύθυνους της πίστας και τον Ecclestone να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Στη θρυλική πίστα που φέρει το όνομα του αείμνηστου Enzo Ferrari, η πρώτη φορά που έγινε gp ήταν το 1980, χρονιά που απουσίασε η Μόντσα για μοναδική φορά μέχρι σήμερα από το 1950 όπου και ξεκίνησε ο θεσμός της F1. Από 1981 με το έμβλημα του Σαν Μαρίνο ήταν στο καλεντάρι με την Ιταλία να έχει δύο αγώνες μέχρι και το 2006 όταν Imola φιλοξένησε τον τελευταίο αγώνα της.

Το 1994 η ημέρα της πρωτομαγιάς αποτελεί μαύρη μέρα για την F1 και την πίστα του San Marino αφού στον αγώνα που έγινε έχασε τη ζωή του ο Ayrton Senna.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-04-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More