F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

F1 - Gp Κίνας : Αβαντάζ για Rosberg η ποινή του Hamilton

Με ποινή 5 θέσεων στο grid τιμωρήθηκε ο Lewis Hamilton για αλλαγή κιβωτίου και μετά από αυτό όπως φαίνεται ο Nico Rosberg θα έχει ένα "εύκολο" Σαββατοκύριακο στην Σαγκάη.


"Θα είναι ένα εύκολο Σαββατοκύριακο για τον Nico", είπε ο Lewis Hamilton ο οποίος βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του και ο Βρετανός πιλότος θα πρέπει να αντιστρέψει την κατάσταση στην Κίνα, με την ποινή των 5 θέσεων στο grid, αν θέλει να ανακόψει την πορεία του Rosberg ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο 3 στα 3 Gp.

Οι μηχανικοί της Mercedes αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το κιβώτιο στο μονοθέσιο του Hamilton καθώς ανακάλυψαν μετά από εξέταση στην Κίνα μια βλάβη που είχε από τον αγώνα στο Μπαχρέιν. Η αλλαγή αυτή βάση των κανονισμών της F1 επιφέρει ποινή 5 θέσεων στην σειρά εκκίνησης στον αγώνα. Έτσι ο Lewis στην καλύτερη περίπτωση ακόμα και αν πάρει την pole θα εκκινήσει από την 6η θέση στο Gp Κίνας.

Η χρονική στιγμή αυτής της αλλαγής κρίθηκε ότι είναι η καταλληλότερη για την ομάδα αφενός γιατί δεν ήθελε να πάρει κάποιο ρίσκο για τον αγώνα και αφετέρου δεν ήθελε να πάει με ποινή σε κάποιον από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες που ακολουθούν, δηλαδή στη Ρωσία, Ισπανία ή στο Μονακό.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 14-04-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More