F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε - Η ομάδα του Haas στην F1 από το 2015

Εγκρίθηκε η αίτηση του Gene Haas για δημιουργία νέας ομάδας που θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2015. Ο Αμερικανός είναι ήδη ιδιοκτήτης ομάδας στο πολύ γνωστό πρωτάθλημα NASCAR.

f1 hellenic fan club - gene haas in formula 1 - νεα ομαδα στην φ1 απο το 2015

Είναι επίσημο πλέον για τον Gene Haas η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της F1 από το επόμενο έτος. Ο Αμερικανός είναι ήδη ιδιοκτήτης ομάδας στο NASCAR κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι άσχετος με το θέμα. Η επιθυμία του να μπεί στην F1 ήταν γνωστή καιρό τώρα και πλέον είναι και πραγματικότητα αφού η FIA του έδωσε το πράσινο φως δημιουργίας ομάδας και συμμετοχής στο πρωτάθλημα της F1 από το 2015. 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η FIA ενέκρινε τη συμμετοχή μας. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, τη Haas Automation και όλους όσοι θέλουν θα δουν μια αμερικανική ομάδα να επιστρέφει στη F1. Τώρα ξεκινάει η σκληρή δουλειά για εμάς."

Η ομάδα θα ονομάζεται Haas Formula LLC και οι πιθανές συνεργασίες αναμένονται, όσον αφορά το σασί να είναι μάλλον με την Dallara και όσο για τη μονάδα ισχύος πιο πιθανή είναι η συμφωνία με την Ferrari.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 12-04-2014 | F1 Hellenic Fan Club   


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More