F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

F1 : Gp Κίνας - Ουπς... καρό σημαία 2 γύρους νωρίτερα

Κατά δύο γύρους μικρότερο ολοκληρώθηκε το Κινέζικο grand prix Formula 1 καθώς οι Κινέζοι έκαναν το θαύμα τους με τον υπεύθυνο να ανεμίζει την καρό σημαία στον Hamilton στο 55ο γύρο.

f1 hellenic fan club - early flag chinese gp 2014 - λαθος-σημαια-κινα

Χαρακτηριστικό το πλάνο με τον Lewis Hamilton να επικοινωνεί στον ασύρματο με την ομάδα απορώντας διότι είδε ένα γύρο νωρίτερα από ότι περίμενε την καρό σημαία. Ο πιλότος της Mercedes αγνόησε το εσφαλμένο σήμα του υπεύθυνου της πίστας και συνέχισε για άλλο ένα γύρο αφού ο αγώνας στην Σαγκάη διαρκεί 56 γύρους και όχι 55.

Το Άρθρο 43.2 του κανονισμού της FIA ορίζει ξεκάθαρα ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δοθεί σινιάλο για το τέλος του αγώνα προτού το μονοθέσιο που προπορεύεται στον αγώνα συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό γύρων ή έχει συμπληρωθεί προκαθορισμένος χρόνος διάρκειας, τότε ο αγώνας θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί όταν το μονοθέσιο που προηγείται πέρασε τη γραμμή προτού δοθεί το σινιάλο.

Η επίσημη κατάταξη διαμορφώνεται έτσι, όπως ήταν στον 54ο γύρο ευτυχώς χωρίς καμία αλλαγή στους πιλότους που τερμάτισαν στους βαθμούς αλλά μόνο μία αυτή του Kobayashi που το προσπέρασμα του στον Bianchi στον 55ο γύρο για την 17η θέση, είναι σαν να μην έγινε ποτέ.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 21-04-2014 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More