F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

F1 : Gp Abu Dhabi - Γλίτωσε την ποινή ο Alonso

Τέλος καλό όλα καλά, χωρίς ποινή τελικά ο Fernando Alonso για την παρατυπία του στο grand prix του Abu Dhabi διατηρεί την 5η θέση στην οποία τερμάτησε. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και δεν επικύρωσαν ποινή μετά τον αγώνα για τον πιλότο της Ferrari όταν κατά την έξοδό του από τα πιτ χρησιμοποίησε όχι μόνο την πίστα αλλά και χώρο εκτός αυτής πράγμα που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Formula 1.

f1 hellenic fan club

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν όλα τα στοιχεία της τηλεμετρίας μετά το τέλος του αγώνα και άκουσαν τι είχαν να πουν οι εμπλεκόμενοι πιλότοι και αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον οδηγό της Ferrari με drive-through από τα πιτ ποινή που ισοδυναμεί μετά το πέρας του αγώνα με αφαίρεση 25 δευτερολέπτων από το χρόνο του Alonso.

Ο Felipe Massa καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι το 2ο πιτ στοπ βρισκόταν μπροστά από τον Ισπανό με αποτέλεσμα ο δεύτερος να έχει πεισμώσει τόσο πολύ που κατά την έξοδό του από τα πιτ 10 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία και για βρεθεί οριακά μπροστά από τον Βραζιλιάνο τα ίσιωσε όλα για να περάσει τον Eric Vergne και να βρεθεί μπροστά και από τους δύο πιλότους. Δεν υπήρχε χώρος όμως και ο Alonso χρησιμοποίησε κομμάτι εκτός πίστας για να κρατηθεί μπροστά, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς.

"Δε μου άφησε καθόλου χώρο ο Βερν γι’ αυτό βρέθηκα εκτός πίστας. Θα πρέπει να αφήσεις ένα κενό, όταν έχεις ένα αυτοκίνητο δίπλα σου", ήταν ο ισχυρισμός του Ισπανού.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-11-2013 | F1 Hellenic Fan Club    

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More