F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Monaco GP: Ξαναγεννήθηκε ο Massa - Στην κορυφή ο Alonso

Πολύτιμο βαθμολογικά το Monaco για τη Ferrari - Η πρώτη σοβαρή εμφάνιση του Massa. 

f1 hellenic fan club - Alonso Monaco 2012

Άλλο ένα βάθρο, το τρίτο της σεζόν, για τον Fernando Alonso και Scuderia Ferrari στο Grand Prix του Μονακό στις 27/5/2012. Ο Ισπανός τερμάτισε στην τρίτη θέση και με αυτό το αποτέλεσμα είναι πλέον επικεφαλής στην κατάταξη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών Formula 1 με 76 βαθμούς. 
Την 6η θέση κατέκτησε ο Felipe Massa ανεβαίνοντας στη 10η θέση στο πρωτάθλημα και προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στη Ferrari για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Βραζιλιάνος πιλότος εμφανίστηκε ξαναγεννημένος στο Μοντε Κάρλο και αυτό φάνηκε από τα ελεύθερα δοκιμαστικά που στο 2ο σκέλος (FP2) έκανε το 3ο καλύτερο χρόνο αλλά και στις κατατακτήριες που έφερε τον 1ο καλύτερο χρόνο στο Q2 και τελικά εκίνησε στον αγώνα από την 6η θέση.
Ο Alonso δήλωσε στη ιστοσελίδα της Ferrari: "Είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα. Φύγαμε από το Μονακό κατακτώντας την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Στη Αυστραλία ξεκινήσαμε στη 12' θέση, στους τελευταίους αγώνες έχουμε βρεθεί στο βάθρο και τώρα είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Όλα αυτά αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για πιέσουμε πιο πολύ στη προσπάθεια για περεταίρω βελτίωση της F2012."

f1 hellenic fan club - Massa Monaco 2012
Ο Massa είπε: " Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Ένοιωσα πολύ άνετος με το μονοθέσιο από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Πέμπτης αλλά και στον αγώνα. Είχα τη σωστή αίσθηση και ήταν πιο εύκολο να οδηγήσω σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Ίσως να οφείλετε στη φύση της πίστας ή στις ρυθμίσεις που είχαμε κάνει, πράγμα που πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά γιατί έχουμε να μάθουμε πολλά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. ΄Ενας οδηγός πάντα θέλει να κάνει το καλύτερο έτσι δε μπορώ να είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την 6η θέση, παρόλα αυτά ήταν πολύ σημαντικοί βαθμοί για την ομάδα. Πραγματικά ελπίζω να έχει γυρίσει το πρωτάθλημα για μένα και από δω και πέρα να είμαι στη μάχη για τις πρώτες θέσεις, όπως και ήμουν και στο Monaco."






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 28-5-2012 | F1 Hellenic Fan Club
Πηγή : Ferrari.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More