F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Gp Monaco: Πρίγκιπας ο Webber - Βασιλιάς ο Alonso

Ο Mark Webber στέφτηκε νικητής στο Grand Prix του Μονακό του 2012

 

f1 hellenic fan club - monaco podium 2012

Επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του το 2010 πήρε την Δεύτερη νίκη του στο Monaco και την πρώτη του φέτος, ο Mark Webber σε ένα συναρπαστικό αγώνα που θα μείνει στην ιστορία  καθώς και στα 6 πρώτα συνεχόμενα Grand Prix έχουν κερδίσει την πρώτη θέση 6 διαφορετικοί οδηγοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2012.

Το βάθρο στο Πριγκιπάτο συμπλήρωσαν ο Nico Rosberg που τερμάτισε 2ος με Mercedes και ο Fernando Alonso που τερμάτισε 3ος με τη Ferrari σε ένα επεισοδιακό Gp που δεν είχε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη καθώς ο Αυστραλός της RedBull έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε στην πρώτη θέση, μπροστά από τους Rosberg και Hamilton. Αν εξαιρέσουμε το ατύχημα του Grosjean στην εκκίνηση που προκάλεσε αναμπουμπούλα, στην οποία οι Maldonado και De la Rosa είχαν επαφή, που έστειλε και τους δύο εκτός αγώνα όλα κύλισαν ομαλά μέχρι το τέλος. 

f1 hellenic fan club - monaco race start  2012 Παρά τι σοβαρές ανησυχίες για βροχή, αυτή δεν ήρθε τουλάχιστον μέχρι να πέσει η καρό σημαία, γεγονός που οφέλησε τον Vettel που με διαφορετική στρατηγική έκανε το μοναδικό του pit stop στον 46ο γύρο επιστρέφοντας στην πίστα στην θέση όπου και τερμάτισε. Ακολούθησαν οι Lewis Hamilton 5ος, Felipe Massa 6ος, Paul di Resta 7ος, Nico Hulkenberg 8ος, Kimi Raikkonen9ος και Bruno Senna 10ος οι οποίοι συμπλήρωσαν την 10άδα των βαθμολογούμενων οδηγών.

f1 hellenic fan club - monaco podium 2012 alonso
Ο Fernando Alonso με Ferrari, μετά την 3η θέση ηγείται στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος με 76 βαθμούς, ενώ ο Mark Webber με τον Sebastian Vettel με τις RB8 ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 73 βαθμούς. 

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Καναδά το 3ήμερο 8-10 Ιουνίου.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 27-5-2012 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More