F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά 1994 - Αυλαία για τον Ayrton Senna

f1 hellenic fan club
Μαύρη επέτειος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα τη Formula 1, η 1η Μαΐου γιατί σαν σήμερα 18 χρόνια πριν στην πίστα της Imola έχασε τη ζωή του ο μεγαλύτερος ίσως πιλότος που υπήρξε ποτέ. Ο λόγος γίνεται για τον Βραζιλιάνο πιλότο Ayrton Senna da Silva.

Κάτι δεν πήγαινε καλά εκείνο το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix του San Marino. Τα στραβά άρχισαν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής με τον τραυματισμό του Rubens Barrichello, προστατευόμενο τότε του Senna, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής. 

Στις κατατακτήριες του Σαββάτου μετά από ένα σφοδρό ατύχημα χάνει τη ζωή του ο Αυστριακός πιλότος Roland Ratzenberger όταν το μονοθέσιό του χτύπησε σε έναν τοίχο με πάνω από 300 χλμ. Όλα αυτά είχαν προβληματίσει σοβαρά τον Βραζιλιάνο πιλότο της Williams και στο meeting των οδηγών το πρωί της Κυριακής προσπάθησε να ματαιώσει τον αγώνα για λόγους ασφαλείας.

Παρόλλα αυτά ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σέννα στην pole position και ύστερα από επτά γύρους στη στροφή Ταμπουρέλο το μονοθέσιό του δεν έστρειψε ριχνοντάς τον στον τοίχο με πάνω από 200 χλμ και έφυγε για άλλα μέρη.
Εκεί έσβησε το άστρο ενός από του μεγαλύτερους πιλότους για την F1 και η ψυχή ενός τεράστιου Ανθρώπου ο οποίος έξω απο το μονοθεσιό του έδειχνε ακόμα μεγαλύτερος. Η τραγική ειρωνεία είναι οτι μέσα στο κόκπιτ βρέθηκε μια αυστριακή σημαία που προφανώς ο Σέννα θα ανέμιζε μετά τη νίκη του, σαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο Roland Ratzenberger. Δεν πρόλαβε...
 
Ο Ayrton Senna da Silva δεν ζει πια, ήταν Πρωτομαγιά του 1994 στο Grand Prix του San Marino. Θα ζεί όμως στις καρδιές όλων των φίλων της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


 Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 1-5-2012 | F1 Hellenic Fan Club


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More