F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

GP Ισπανίας: Ακυρώθηκε ο Hamilton - Θα εκκινήσει από τα πιτ

f1 hellenic fan club - Ακυρώθηκε ο Hamilton Θα εκκινήσει από τα πιτ
Ακυρώθηκε ο Hamilton - Θα εκκινήσει από τα πιτ
Έχασε την pole position  ο Βρετανός πιλότος της MacLaren μετά από την ποινή που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες διότι δεν επέστεψε το μονοθεσιό του στα πίτ έχοντας ένα λίτρο καυσίμου όπως είχε υποχρέωση βάση των κανονισμών. 

Θα μπορούσε να σταματήσει το αυτοκίνητο χωρίς να επιστρέψει, μόνο εάν υπήρχε ανωτέρα βία και οχι επειδή θα έμενε από καύσιμα όπως και αποδείχτηκε από τους αγωνοδίκες που εξέτασαν την MP4-27 και είχε περίπου 1,3 λίτρα που πραγματικά δεν έφταναν για να επιστρέψει ο Βρετανός πιλότος στα πιτ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή τη δικαιολογία, που δεν αποτελεί "Ανωτέρα βία", και αποφάσισαν να ακυρώσουν τον Hamilton .

Ο Hamilton και η MacLaren πάντος δέχθηκαν χωρίς διαμαρτυρία την απόφαση η οποία τους υποχρεώνει να εκκινήσουν αύριο από το pit lane. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2010 στις κατατακτήριες δοκιμές του Καναδάμε τον ίδιο πιλότο και η ομάδα είχε τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο, ύψους 10.000 δολαρίων.

Έτσι ο Pastor Maldonado θα εκκινήση από την pole position κάνοντας τρισευτυχισμένο τον Sir Frank Williams που έιχε και τα 70α  γενεθλιά του σήμερα.

 Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 12-5-2012 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More