F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

F1: O Pastor Maldonado κερδίζει το GP της Ισπανίας

Pastor Maldonado - Ιστορική νίκη την Κυριακή, έγινε ο πρώτος οδηγός από τη Βενεζουέλα που κέρδισε στη Formula 1. Ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου και ανέβασε στους επτά ουρανούς την ομάδα της Williams

f1 hellenic fan club - Maldonado winner F1 GP in Spain 2012

Ήταν η μεγάλη έκπληξη για το Grand Prix της Βαρκελώνης με τον εκπληκτικό Maldonado να τερματίζει πρώτος και να κερδίζει τον αγώνα της Ισπανίας κάνοντας και ένα μεγάλο δώρο στον Sir Frank Williams που γιόρταζε τα 70α  γενέθλιά του. 


f1 hellenic fan club - Maldonado winner F1 GP in Spain 2012

Ο πιλότος της Williams εκκινούσε 1ος μετά από τον αποκλεισμό του Hamilton , όμως έχασε την πρώτη θέση από τον Alonso που έκανε πολύ καλή εκκίνηση με τη Ferrari και κατάφερε να στρίψει πρώτος στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού. Στο 2ο πιτ στοπ ο Maldonado που ήταν στη 2η θέση μέχρι τη στιγμή που πέρασε τον Ισπανό πιλότο της Ferrari που δεν κατάφερε να βγει μπροστά του, παραχωρώντας τη πρωτοπορία και τη 1η θέση στον οδηγό της Williams.

f1 hellenic fan club - Maldonado winner F1 GP in Spain 2012
Μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους αφού έχοντας μια πολύ καλή στρατηγική ο Maldonado διατηρήθηκε στην κορυφή παρά την μεγάλη πίεση του Alonso, τερμάτισε το Ισπανικό GP για το 2012 στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso, με τη αρκετά βελτιωμένη Ferrari, ήταν όμως φανερά ενοχλημένος από τον Τσαρλς Πικ το νεαρό πιλότο της Marussia που όπως θεωρεί ο Ισπανός, τον καθυστέρησε στην αρχή του αγώνα ενώ προηγούνταν του Maldonado και προσπαθούσε να φτιάξει απόσταση ασφαλείας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen μετά από ένα πολύ καλό αγώνα, μάλιστα στους τελευταίους γύρους είχε πλησιάσει πάρα πολύ τους δύο πρωτοπόρους σε σημείο που μπορούσε και να απειλήσει.

 Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 14-5-2012 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More