F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

F1 : Έγραψε ιστορία ο Vettel στη Σιγκαπούρη

Με νέα ρεκόρ συνοδεύεται η νίκη του Sebastian Vettel στο Gp της Σιγκαπούρης. Ξεπέρασε τον Senna και ισοφάρισε τον Schumacher.


Αυτή η νίκη για τον Γερμανό πιλότο της Ferrari ήταν η 42η της καριέρας του  και τον βάζει ψηλά στο πίνακα με τους θρύλους της F1. Ο Vettel είναι πλέον στην τρίτη θέση ξεπερνώντας τον αξέχαστο Ayrton Senna κατά μία νίκη, ο Βραζιλιάνος άσος είχε 41 νίκες. Την πρώτη θέση έχει ο Michael Schumacher με 91 νίκες και τη 2η ο Alain Prost με 51 νίκες.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο Lewis Hamilton με 40 νίκες.

Θέση Όνομα Νίκες
1 Michael Schumacher 91
2 Alain Prost 51
3 Sebastian Vettel 42
4 Ayrton Senna 41
5 Lewis Hamilton 40

Όταν ο Schumacher ήρθε στη Ferrari την πρώτη χρονιά πήρε τρεις φορές την καρό σημαία κάτι που έκανε και σήμερα ο Vettel ισοφαρίζοντας την επίδοση του συμπατριώτη του, 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην F1.

Το αφεντικό της Scuderia, Maurizio Arrivabene, είχε πει ότι θα ήταν ευχαριστημένος με δυο νίκες για τη φετινή σεζόν ενόψει των μεγάλων αλλαγών στο αγώνισμα. Ο στόχος επετεύχθη και ξεπεράστηκε μιας και με τη νίκη στη Marina Bay οι "κόκκινοι" μετράνε τρεις νίκες μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα αυτές στην Μαλαισία, Ουγγαρία και Σιγκαπούρη.







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 20-09-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More