F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κυνηγώντας το ρεκόρ του Nürburgring

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με σκοπό. Ονομάζεται IM01 και αποτελεί το project φοιτητών από δύο Πανεπιστήμια της Ολλανδίας με σκοπό να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nürburgrin και να τρέξει στο διάσημο Le Mans 24hrs.

f1 hellenic fan club - project IM01 car nurburgring record

Από ότι φαίνεται στην Ολλανδία οι φοιτητές εκτός από πάρτυ κάνουν και δουλειά. Σε συνεργασία των Technical University of Eindhoven και Fontys University of Applied Sciences αναπτύχθηκε ένα project για τη δημιουργία ενός μονοθεσίου που θα σπάσει το ρεκόρ γύρου στη φημισμένη πίστα του Nürburgrin. Το ρεκόρ γύρου είναι 6 λεπτά και 11 δεύτερα και το έχει ο Stefan Bellof με μια Porsche 956 από το Μάιο του 1983.
f1 hellenic fan club - project IM01 car nurburgring record

Το IM01 θα κινούν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, μαζί με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης περιστροφικού τύπου (Wankel) γνωστός μας από τα Mazda RX7-8. Η αεροδυναμική θα είναι από τη Formula 1 ενώ το κόκπιτ θα θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος.

Οι φωτογραφίες είναι οι πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις του αυτοκινήτου που θα είναι έτοιμο μάλλον προς το τέλος του επόμενου χρόνου.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 10-07-2014 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More