F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Gp Βρετανίας (QP) - Μούσκεμα τα εκανε η Ferrari

Την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της στην Formula 1, σημείωσε η Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές για το Βρετανικό grand prix με τους Alonso και Raikkonen στην 19η και 20η θέση.


f1 hellenic fan club - raikkonen silverstone 2014

Μούσκεμα τα έκαναν στην Ferrari αφού και οι δύο πιλότοι της αποκλείστηκαν από Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές του Βρετανικού Gp. Ο καιρός στην πίστα του Σίλβερστον ήταν ιδιαίτερα άστατος με πολλές και συχνές μεταβολές.

Το Q1 ξεκίνησε με τα μονοθέσια να χρησιμοποιούν τα ενδιάμεσα ελαστικά αφού στην πίστα υπήρχε ακόμα νερό. Στην συνέχεια η πίστα στέγνωσε και οι πιλότοι βγήκαν με σλικ ελαστικά και οι χρόνοι όπως ήταν φυσικό άρχισαν να πέφτουν.

Οι μηχανικοί της Scuderia δεν άργησαν μόνο να βγάλουν τα μονοθέσια τους στην πίστα αλλά τα έβγαλαν και με λάθος ελαστικά από ότι αποδείχθηκε τελικά μιας και τα σλικ ήταν πλέον ακατάλληλα αφού είχε ξαναρχίσει να βρέχει και χρόνος για αλλαγές δεν υπήρχε πια.

Ο Fernando Alonso είχε ένα τετ-α-κε με τα σλικ στο τέλος του Q1 με αποτέλεσμα την 19η θέση εω\νώ ο Kimi Raikkonen μη μπορώντας να βελτιώσει τον χρόνο του έμεινε στην 20η θέση για την αυριανή εκκίνηση του 50' Βρετανικού grand prix.

"Aν έχεις σλικ ελαστικά και αρχίζει να βρέχει στο μέσον του γύρου σου δεν έχεις και πολλά να κάνεις" δήλωσε ο iceman.
"Όταν βρέχει στις κατατακτήριες είναι λοταρία, μπορεί να πάει καλά ή όχι. Αύριο στον αγώνα θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε όσο περισσότερες θέσεις μπορούμε. Ένα είναι σίγουρο, ξεκινώντας τόσο πίσω σίγουρα θα έχουμε πολύ δουλειά και δράση αύριο" ήταν τα λόγια του Ισπανού.

Αυτές οι θέσεις αποτελούν και την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Ferrari σε κατατακτήριες στην Formula 1.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 05-07-2014 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More