F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

F1 : Kimi - Ερασιτεχνικό το λάθος της Ferrari

"Κανείς μας δεν είναι εδώ για πρώτη φορά" δήλωσε ο Kimi Raikkonen εκφράζοντας την  απογοήτευσή του με την απόφαση της Ferrari στο Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές για το Ουγγρικό gp Formula 1, που είχε αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του και την 17η θέση στο grid.

f1 hellenic fan club - hungary gp kimi raikkonen 2014

"Δεν ταιριάζουν σε μια Ferrari τέτοια λάθη". Απογοητευμένος ο Φιλανδός πιλότος με τη στρατηγική της ομάδα του που τον άφησε στην 17η θέση της εκκίνησης στον αγώνα. Η απόφαση ήταν στο Q1 να μην ξαναβγεί στην πίστα για να κάνει μια 2η προσπάθεια καθώς ο χρόνο που είχε σημειώσει ήταν αρκετός για να περάσει στο Q2. Αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς ο Kimi ήταν 16ος, ήρθε ο Jules Bianchi της Marussia και τον πέταξε εκτός 16αδας κάνοντας καλύτερο χρόνο στη λήξη του Q1.

"Το σχέδιο ήταν να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια, μου είπαν όμως ότι δεν χρειαζόταν γιατί ο χρόνος μας ήταν ασφαλής" δήλωσε ο Φιλανδός. "Τους ρώτησα πολλές φορές αν πρέπει να κάνουμε 2η προσπάθεια και η απάντηση ήταν ότι 'δεν χρειάζεται είμαστε εντάξει και είδαμε ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα τη στιγμή που είχα σημειώσει μεγάλη βελτίωση".

f1 hellenic fan club - hungary gp kimi raikkonen 2014

"Είναι προφανές ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα και κυρίως σε αδυναμίες που έχει το σύστημά μας". Ο Kimi επέμενε να κάνει άλλη μια προσπάθεια με τη μαλακή όμως γόμα καθώς ανησυχούσε για το χρόνο του όμως από την ομάδα τον αγνόησαν. 

"Είμαστε εδώ σαν ομάδα και οι αποφάσεις παίρνονται σαν ομάδα και σήμερα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Το λάθος έγινε. Σαν ομάδα της Formula 1 και σαν Ferrari δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια λάθη. Κανείς μας δεν είναι εδώ για πρώτη χρονιά".

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια αδυναμία διαχείρισης έδειξε η Ferrari στο Σιλβερστόουν, δύο αγώνες πιο πριν, όταν και πάλι στο Q1 δεν έβγαλε εγκαίρως τα μονοθέσια στην πίστα και όταν το έκανε είχε αρχίσει να βρέχει με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και οι δύο από την 16αδα. Τότε ο Alonso είχε κατηγορήσει τη Ferrari για αδυναμία στη λήψη αποφάσεων.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 27-07-2014 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More